Fiecare dintre noi trece prin probleme in relatia de cuplu pe parcursul vietii. Unul din motivele principale pentru care apar aceste probleme este lipsa increderii. Increderea este un lucru foarte pretios in viata, care este foarte greu de reconstruit odata ce s-a pierdut. Cu eforturi constante insa, este posibil sa fie restaurata. In viata de cuplu increderea trebuie sa existe, in acest fel partenerii se inteleg mai bine si se completeaza reciproc. Exista atat de multe cazuri de cupluri care s-au despartit din cauza unor mici neintelegeri ce nu au fost rezolvate la momentul potrivit; relatiile respective ar fi putut fi salvate daca ar fi acordat chiar si o mica sansa rezolvarii si rectificarii greselilor.

Cum reconstruiesti increderea intr-o relatie

Comunicarea este singura si cea mai buna cale. Vorbeste despre orice problema deschis. Daca ai facut o greseala, accepta acest lucru. Negarea nu face altceva decat sa inrautateasca situatia, asadar cere-ti scuze din inima si incearca sa depasesti momentul.

Va trebui sa faci orice pentru ca partenerul sa inteleaga ca te simti vinovat, ca esti constient de acest lucru si ca iti doresti o a doua sansa. De asemenea este foarte important ca ambii sa fie deschisi, sa poata aborda orice discutie si orice problema. Discutiile nu isi au nici un sens daca sunt unilaterale, daca insa unul din parteneri decide ca lucrurile pot fi facute sa mearga, trecutul poate fi lasat in urma si se poate incepe o noua experienta.

Reconstruirea increderii nu este de fiecare data usoara. Nici Roma nu a fost contruita intr-o zi, asadar va trebui sa dai dovada nu numai de sinceritate, intelegere si bunavointa, ci si de multa rabdare. Aminteste-ti sa fii intotdeauna sincer cu partenerul/partenera si nu lasa loc de nici un dubiu sau interpretare care ar putea sa va indeparteze.

Nimeni nu poate iubi cu adevarat fara a-si pune increderea in altii. Va trebui sa inveti sa ai incredere in persoanele din jurul tau, sa ai incredere si in tine. In special daca increderea a fost inselata procesul va dura putin mai mult, insa cu siguranta vei invata sa spui din nou „totul va fi bine”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *