Stivuitoarele sunt acele masinarii industriale ce usureaza vizibil munca personalului dintr-un depozit sau dintr-o hala. Cum functioneaza ele? Ei bine, in partea din fata prezinta o furca actionata hidraulic – ea este cea care poate ridica diferite marfuri.
Pentru ca stivuitoarele sa functioneze au nevoie de o baterie sanatoasa, puternica. Se poate sunt ca aceasta este inima lor, cea cu rolul de a coordona cu mare precizie toate activitatile pe care un stivuitor le face.
De ce nu poti repara bateria stivuitorului singur?
Se intampla acestea ca si inimile stivuitoarelor sa cedeze, iar motivele pentru care se intampla acest lucru sunt diverse. Insa, ce faci intr-un astfel de moment, te apuci singur de reparatie? Bineinteles ca raspunsul este nu, iar in cele ce urmeaza iti voi spune si de ce.
Bateriile stivuitoarelor, avand in vedere si marimea lor, contin o multime de substante chimice – unele dintre ele chiar inflamabile. In cazul in care te apuci sigur de reparatie si nu este specializat in acest sens s-ar putea sa efectuezi niste operatiuni gresite ce iti pot pune viata in pericol.
Eu iti recomand ca ori de cate ori bateria ta intampina anumite probleme sa apelezi doar la specialisti pentru a le remedia. Hakuservice, cu site-ul oficial https://www.baterii-stivuitor.ro/ este echipa de oameni profesionisti care te pot ajuta intr-o astfel de situatie.
In primul rand, ei vor diagnostica problema pe care bateria ta o sufera, iar mai apoi vor trece la tot ce inseamna readucerea la viata a acesteia.
De ce se defecteaza bateriile stivuitoarelor in general?
Trebuie sa stii ca exista 5 motive generale, des intalnite din cauza carora bateria ta se poate defecta. Un prim motiv ar fi supraincarcarea bateriei care conduce la corodarea placilor stivuitorului, pierderi de apa sau gel si chiar uscarea separatorilor.
Subincarcarea poate, de asemenea, sa ii pune bete in roate bateriei prin sulfurare si coroziuni. Alte doua motive pentru care bateriile se defecteaza des sunt supradescarcarea si suprasolicitarea – prima problema va conduce la defectarea placilor anodice, iar a doua va crea daune mecanice si anume sparturi si crapaturi, celule distruse si asa mai departe.
O alta problema si ultima din acest stir este stocarea in stare descarcata. Aceasta nu doar ca da mecanismul de functionare al stivuitorului peste cap, ci conduce si la sulfurare, coroziune si hidrare.
Atentie! Doar bateriile distruse din cauza sulfurarii pot fi regenerate. Cele care nu au fost sulfurate vor trebui inlocuinte, iar Hakuservice se poate ocupa de acest lucru. Echipa iti pune la dispozitie sistemul buy-back. Mai exact, le duci bateria defecta pentru recilare, iar ei iti pot ofera una noua sau second hand la un pret vizibil mai redus.
Nu in ultimul rand, bateriile defecte din cauza sulfurarii pot fi regenerate printr-un procedeu electrochimic numit desulfatare – operatiunea inversa sulfurarii. Sa stii ca peste 87% dintre bateriile stivuitoarelor se defecteaza din cauza sulfurarii, iar de aici rezulta ca multe dintre acestea pot fi salvate.
Bineinteles, echipa Hakuservice se poate ocupa cu placere de aceasta operatiune. Te invit sa accesezi baterii-stivuitor.ro si sa iei legatura cu echipa pentru si mai multe informatii in acest sens.