Dopurile de pluta si vinurile

Dopurile de pluta si vinurile

Sticla de vin
Cum sa nu deschizi o sticla de vin

Din vremurile cand oamenii au descoperit moduri in care sa se imbete, am avut nevoie si de moduri de a inchide recipientele, ca sa ne imbatam mai tarziu iar. Cand sticlele au inceput sa fie folosite pentru a tine vinul si alte produse, oamenii au considerat ca un dop de pluta este cel mai bun pentru a evita sa ia mai tarziu o sorbitura adanca de vin. Asta a fost acum foarte mult, mult timp. Dupa cum stiti, tehnologia a evoluat si acum ar exista metode mult mai bune de a imbutelia un vin.

Snobii priceputi in vin iti vor spune ca aceste dopuri de pluta sunt mai bune decat dopurile de plastic sau alte instrumente pentru ca lasa putin oxigen sa treaca pe langa ele, ajutand la savorea obtinuta de-a lungul depozitarii. In regula, de acord – cu exceptie faptului ca, in SUA, de exemplu, 95% din vinul cumparat este consumat in primul an, iar 75% in primele trei zile. In ritmul acesta, am putea folosi banda scotch pentru a sigila sticlele. Potrivit unui expert in vinuri, Kevin Zraly, doar 1% din totalul sticlelor de vin produse curent sunt menite sa fie tinute mai mult de cinci ani.

Dopurile sintetice au inceput sa fie testate pentru rata lor de patrundere a aerului, iar companiile folosesc o multime de bani pentru a crea capacele care vor fi capabile sa controleze cantitatea de oxigen care intra in ele.

Oamenii inca asociaza dopul de pluta cu ceva elegant si un anumit status, precum si scoaterea acestuia cu un tirbuson. Un astfel de dop are o anumita semnificatie aparte, in ciuda faptului ca ne-am chinuit cu totii macar o data sa-l scoatem – iar lucrurile se complica si mai mult daca te gandesti cumva sa il beti afara, inainte de o petrecere sau pe drum de la acea petrecere. Desi sunt multe trucuri pe care le poti folosi in lipsa unui tirbuson, in acelasi timp exista si riscul de a o sparge. Totul pentru simbolul unui dop de pluta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *