Dusul rece te poate ajuta mai mult decat crezi. Este cel care te invigoreaza insa mai mult decat senzatia de racoare care ti-o ofera este cel care aduce beneficii pentru pielea ta. Descopera cat de important este sa faci un dus din cand in cand mai rece:

  1. Accelereaza metabolismul si implicit te ajuta sa slabesti. Un dus rece stimuleaza numarul de leucocite in organism. La randul lor acestea accelereaza intreg metabolismul si vei arde mai multe calorii, ca si cand ai avea parte de cateva exercitii fizice.
  2. Acelasi nivel de leucocite crescut ajuta si sistemul imunitar. Vei fi mai ferit de boli din acest punct de vedere. Te calesti cum spun batranii din popor si asta si pentru ca stimuland organismul sa fie expus la temperaturi mai reci pe suprafata pielii se formeaza un strat protector care te fereste de inghet, de frig, de hipotermie.
  3. Ai grija si de santatea pielii. Asta pentru ca apa calda usuca pielea si face ca parul sa fie mai fragil, sa se rupa si sa aiba tendinta de a face matreata ca urmare a uscaciunii scalpului. Prin urmare dusul rece te va proteja si din acest punct de vedere.
  4. Grija pentru parul tau. Mai ales parul vopsit are nevoie sa fie spalat si intretinut cu grija. Sub efectul termic acesta isi poate pierde stralucirea, ramane cu porii deschisi si culoarea se pierde mai repede. Una peste alta se necesita cel putin clatirea parului cu apa mai rece.
  5. Noradrenalina care se produce ca urmare a folosirii apei reci tine depresia la distanta. Cel putin asta sustin cercetatorii care au realizat un studiu de caz in acest sens.

Mai mult decat atat se pare ca un dus rece este cel care tine la distanta problemele de fertilitate in cazul barbatilor mai ales. Ai toate motivele sa il incerci din cand in cand.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *