stres

Stresul este dusmanul erei moderne. Din ce in ce mai multi si in special tineri se plang de stres. Poate ca stiind despre acest fenomen isi amplifica singure ceea ce inseamna stresul de fapt. In orice caz pare totul ingrijorator tinand cont de amploarea sa.

Efectele stresului

Trebuie stiut faptul ca strestul poate afecta intreg organsimul. Uneori nici nu este vorba de o durere fizica si tot te afecteaza. Se poate  manifesta de la caz la caz in diverse feluri si ar putea sa te afecteze prin metode precum:

  • Acumulare de kilograme. Da, stresul ingrasa din pacate, chiar daca marea majoritate crede opusul cazului. se poate manifesta si prin slabire cand efectiv iti pierzi apetitul. Cu precadere insa te ingrasa pentru ca hormonii responsabili de starea ta iti induc nevoia si placerea de a consuma cat mai multe dulciuri, ceea ce face ca tu sa acumulezi cat mai multe kilograme.
  • Durerile de cap. Sunt si ele destul de frecvente. Iti pierzi efectiv cheful si ritmul, uiti sa bei apa si mai cu seama tensiunea ce se cumuleaza duce la migrene. Sa nu iti fie cu mirare cand te vei concentra tot mai mult pe stresul vietii si nu pe ceea ce trebuie sa faci, asa ca vei uita destul de frecvent anumite lucruri.
  • Probleme de digestie. Pentru ca stresul iti afecteaza si digestia, in mod special stomacul, vei intampina probleme de flatulenta, balonare, crampe si asa mai departe. Mai ales daca te avanti sa consumi tot mai multe dulciuri si in plus consumi cat mai multe mancaruri la ore nepotrivite ai deja un tablou complet al problemelor.
  • Probleme de odihna. Si acestea sunt destul de frecvente, insomniile fiind cele care iti bantuie noptile. Asta pentru ca te concentrezi si nu te relaxezi si astfel ajungi sa ai parte de nopti chinuite. Detasare, detasare!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *