Experiente din vacante – ce tipuri de cazare sa incerci, excluzand varianta hotelului

Cu totii suntem obisnuiti ca atunci cand planificam o plecare sa ne gandim ca partea de cazare este asigurata de o camera la un hotel. Este comod si accesibil, exista variante multiple si in plus sunt asigurante si aspectele de maxima importanta privind confortul. Cu toate acestea, ar trebui sa vezi si mai departe de atat. Exista atat de multe variante, incat a te rezuma la o camera de hotel poate insemna chiar ca iti limitezi singur experientele deosebite de care poti sa ai parte.

In functie si de tipul de vacanta, in functie de posibilitati financiare de asemenea, iata ce alte tipuri de cazare ti-ai putea dori sa incerci:

  • Cazare intr-o casa de vacanta

Poti cauta foarte rapid cazare case de vacanta si vei vedea ca astfel de optiuni sunt mai populare decat credeai. Doar ca, tinand cont de faptul ca suprafata mai mare ar putea insemna si costuri mai mari, ai in vedere poate sa imparti costurile si vacanta totodata cu altcineva – va fi mai avantajos. 

Libertatea pe care ti-o ofera o astfel de cazare te va face sa te simti regeste. Ai parte astfel si de luxul de a incerca ce inseamna sa traiesti pe picior mare, in camere foarte mari, pe un domeniu impresionant. Aroganta sau nu, este o varianta chiar ideala pentru familii cu mai multi membri.

  • Cazarea in natura

In trecut campingul era mai popular. Acum sunt si alternative ce impaca mai bine utilul cu placutul si dorinta de apropiere de natura cu necesarul de cazare in conditii optime. Cei cu rulota in dotare inteleg acest fenomen. Insa sa nu crezi ca a conduce o rulota este ceva usor. Poti incerca de asemenea cazarea intr-un kub. Este practic vorba de casute din lemn ce gazduiesc foarte bine o familie. Sunt dotate la standarde corespunzatoare, cu electrocasnice, cu mobilier si tot ce e nevoie pentru a locui acolo.

  • Cazarea la localnici

Daca esti genul de persoana sociabila si mai aproape de oameni, daca doresti sa intri in lumea lor si sa te bucuri de farmecul locului atunci cu siguranta ca ideea de a te caza la localnici in zona in care doresti sa calatoresti iti va surade. Trebuie sa te interesezi din timp daca exista aceasta posibilitate. Conditiile sunt mai degraba de ordin firesc, intrucat localnicii sunt dispusi sa imparta propria casa cu cei care sunt turisti. S-ar putea sa nu poata sa se compare cu ceea ce iti ofera un hotel, insa o experienta veritabila sigur vei primi.

O astfel de abordare o au adesea turistii straini ce viziteaza zonele rurale. Intrucat in tari foarte dezvoltate traiul la tara a disparut in mare parte, ceea ce romanii inca au, stilul acela pur rudimentar pare sa atraga mai mult decat s-ar crede.

Asadar, fa-ti curaj sa incerci si altceva, lasand la o parte comoditatea. Sunt atat de multe forme de a te distra incat ar fi pacat sa iti refuzi un astfel de plan. Tine cont de faptul ca ceea ce alegi iti poate completa experienta calatoriei, pentru ca ai sansa sa descoperi tot ce tine de farmecul noului loc in care ai ajuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *