Fenomene de care nu stii

Fenomene de care nu stii

Natura este surprinzatoare la fiecare pas. Insa dincolo de ceea ce aflam pas cu pas exista si fenomene rare. Poate ca tocmai de aceea nu le cunoastem de vreme ce se petrec prea rar si doar in anumite locuri. Iata cateva dintre acestea:

  • Stiai ca exista si fulgere apocaliptice? Nici nu avem cum sa stim de ele de vreme ce acestea se petrec in interiorul unui vulcan, de vreme ce eruptiile nu sunt tocmai la fiecare zi si oriunde. Pe cat de maret suna pe atat de interesante sunt.
  • Exista un copac cu curcubeu la propriu. Creste doar in Hawaii si tine de categoria eucaliptului. Nu este tocmai colorat vizibil insa cand lumina cade pe el sunt diverse culori ce il definesc. Asta chiar este o raritate.
  • In Idahao cerul se lumineaza. Aceste coloane de lumini se datoreaza se pare existentei acelor cristale de gheata care plutesc tot mai aproape de pamant. Indiferent de explicatia stiintifica este de la sine inteles ca totul este spectaculos, mai ales cand mana umana nu intervine si nu face nimic pentru asta.
  • Catatumbo, fulgere deosebite. Nu ai dori totusi sa fii prea aproape de asa ceva insa sa vezi spectacolul in sine este de o splendoare aparte. Se intampla numai in Venezuela si se intampla destul de frecvent, pana la 160 de nopti pe an, cate 10 ore si de 280 ori pe ora.
  • In Maldive spectacolul de lumini din apa este fara egal. De fapt acele luminite sunt microorganismele care intalnesc oxigenul si de care sunt oarecum iritate. Intr-o reactie de acest gen apa este presarata astfel numai de luminite adorabile de vazut mai ales noaptea.
  • Insula Craciunului are si ea ceva special. Incepe in octombrie, continua si in noiembrie si este vorba de invadarea cu crabi rosii. Acestia migreaza spre apa pentru reproducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *