calduracaldura

Pe timp de vara intalnim problema caldurii excesive ce ar putea afecta starea pe care o avem, de la un disconfort si pana la partea medicala. In orice caz caldura poate fi un inamic care sa iti deas peste cap ritmul ce obisnuiai sa il ai.

Cum te afecteaza caldura

Transpiratia excesiva este una din probleme. Tine de modul in care organismul incearca sa isi mentina echilibrul termic. Ca o forma de a face ca temperatura sa internsa sa fie optima si in egala masura sa isi raceasca suprafata elimina din apa. Partea mai proasta este ca se elimina si sarurile de care avem nevoie astfel ca trebuie sa compensezi cu lipsa acestora la un moment dat.

Desi transpiratia este intr-o oarecare masura si normala trebuie sa compensezi cu eliminarea apei si mai apoi cu lipsa de saruri. Consuma de asemenea si fructe, legume cu un continut mare de apa.

Durerile de cap si insolatia sunt de asemenea probleme ce apar din cauza caldurii astfel ca ai nevoie de protectie solara. Chiar si cand nu stai in mod special la soare poti fi afectat astfel ca ai nevoie atat de protectie pentru cap cat si pentru intreaga ta piele. Din fericire pentru femei exista diverse produse cosmetice cu factor de protectie insa pentru barbati este ceva mai greu.

Nu in cele din urma crampele musculare si starile de oboseala se regasesc pe lista acelor efecte ale caldurii care iti strica si ziua pana la urma. Asta pentru ca depinde si de gradul de cladura la care esti supus insa si modul in care rezisti sau nu in fata acesteia. Tine cont de hidratare si nu numai, de modul in care iti echilibrezi situatia. Evita produsele ce contin cafeina, dulciuri si un exces de zahar.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *