Personalitatile noastre fac mai mult pentru noi decat sa determine cercul social in care ne invartim. Temperamentul poate avea un impact asupra sanatatii fiecarei persoane. Stephen Boyle de la Duke University Medical Center din Carolina de Nord a declarat ca „ideea ca personalitatea sau comportamentul nostru poate influenta sanatatea noastra este una care circula in randul oamenilor de stiinta de foarte multa vreme”.

De la cei care au un comportament linistit pana la cei cu o personalitate vulcanica, factorii mintali sunt legati de sanatatea fizica. Iar, in timp ce o persoana nevrotica isi poate deteriora sanatatea mai repede decat altii, nu orice trasatura de personalitate poate ucide. Exista unele care determina o sporire si o imbunatatire a activitatii vietii.

Trasaturi de personalitate toxice

Cinismul. Persoanele cinice au tendinta de a fi suspicioase si neincrezatoare cu ceilalti, fiind o trasatura de caracter la care oamenii de stiinta se refera a fi ostila, astfel ca poate avea un risc mai mare de a contribui la dezvoltarea bolilor de inima. Oamenii de stiinta sunt de parere ca persoanele ostile ar putea experimenta mai mult stres, iar acest lucru poate provoca o serie de probleme in sistemul imunitar. Astfel, un caracter cinic ar putea conduce la aparitia unor boli, printre care si diabetul.

Cei care sunt nevrotici se afla intr-o stare constanta de grija si anxietate si sunt mai predispusi in fata depresiei- asa ca exista riscul ca acestia sa moara mai repede decat cei care au trasaturi de personalitate pozitive. Un studiu realizat pe 1800 de oameni cu varste de peste 30 de ani sugereaza ca cei nevrotici sunt mai susceptibili de a fuma. Acest lucru se intampla din cauza ca a fuma o tigara inseamna o reducere a starii de anxietate.

Stresul. Indiferent de ceea ce faci, nu lasa ca nimic sa te ingrijoreze. Oamenii de stiinta au demonstrat ca stresul poate avea efecte mortale, astfel ca acesta afecteaza foarte mult sanatatea unei persoane. Stresul este legat de cresterea sanselor de a dezvolta boli de inima, gripa, diabet sau hipertensiune arteriala.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *