Daca ai nevoie de cateva clipe de relaxare in inima naturii, iti recomandam ca atunci cand ajugi la Cluj sa mergi in vizita la Gradina Botanica.

Fiind un teren ondulat si accidentat de aproximativ 14 hectare, permite cultivarea unei mari varietati de plante. Fiind construita in anul 1920 chiar de catre cel careuia ii poarta numele, profesorul Alexandru Borza, este cea mai frumoasa gradina botanica din Romania. Fondatorul acestei minunatii de gradina are o statuie bine meritata la iesire, care poate sa fie admirata de catre turisti.

Stiai ca gradina Botanica include un Muzeu Botanic, unde sunt expuse plante sau fragmente de plante conservate, un ierbar, cel mai mare din tara, avand 650.000 de coli cu plante din Romania si din restul lumii, o importanta baza de cercetare pentru botanisti ? De asemenea, aici pot fi admirate si studiate plante din toata lumea, in cele 3 sere. Astfel, sera palmierilor cuprinde 80 de specii de palmieri, decorativi sau cu importanta industriala (palmierul de ulei, cocotierul) si provenind din cele mai variate zone: Asia, Australia, Japonia, Insulele Canare.

Bazinul central este ocupat in mare parte de catre lotusul de pe Amazon (Victoria Amazonica), ale carui frunze pot ajunge pana la 1,5 m in diametru, iar florile, ce se formeaza de primavara pana toamna, dureaza doar 24 de ore, schimbandu-si culoarea de la alb spre roz. Deoarece sunt foarte puternice, frunzele pot sustine o greutate de pana la 20-30 de kg.

Cu siguranta vrei sa vizitezi aceasta minunata gradina botanica, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil iti recomandam sa iti petreci o vacanta la Cluj. Inainte de pleca spre Cluj, iti recomandam sa cauti un loc de cazare in Cluj, pentru a te asigura ca ai unde sa stai. Orasul este vizitat de turisti din intreaga lume, iar locurile de cazare sunt foarte cautate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *