Greseli in gatit ce duc la cresterea in greutate

Greseli in gatit ce duc la cresterea in greutate

A pregati masa in bucataria proprie este printre mijloacele cele mai la indemana de a scadea in greutate (ca sa nu mai spunem ca este si cel mai ieftin). Problema este ca, daca nu stim exact ceea ce facem, daca nu cunoastem ceea ce este bun si ce nu pentru mentinerea unei greutati corespunzatoare, putem esua lamentabil si rezultatul poate fi exact opus. Asa ca inainte de a te apuca sa gatesti acea masa “sanatoasa”, ai grija la urmatoarele erori in gatit care te pot duce la ingrasare in loc sa te ajute sa slabesti.

Folosirea uleiurilor nepotrivite – a turna uleiul gresit in tigaie poate face mult mai mult rau decat sa dea oualor prajite un gust de masline. Cand un ulei se incalzeste dincolo de punctul in care incepe sa scoata fum, acizii grasi se degradeaza si incep sa produca toxine, radicali liberi si chiar si grasimi. Astfel se recomanda uleiurilor de masline pentru salate cu preponderenta. Uleiul de floarea soarelui ramane cel traditional recomandat pentru prajeli si gatit la temperaturi mai mari.

A te gandi ca servirea portiilor in aceeasi cantitate este potrivita pentru toata lumea este o greseala. Poate ca reusesti sa mananci la fel de mult ca si partenerul sau prietenii, insa nu este deloc o idee buna. Unii mananca mai mult, altii mai putin la fiecare masa, fiecare are obiceiurile sale alimentare si nu trebuie sa faci aceleasi portii pentru toata lumea.

Evitarea condimentelor – de obicei ne bazam pe sare, zahar si grasimi pentru adaugarea aromei, crescand astfel valoarea calorica a alimentelor. Folosirea condimentelor ajuta la reducerea efectului tuturor zaharurilor si grasimilor adaugate, aceste condimente continand si nutrienti precum vitamine, minerale si antioxidanti.

Folosirea de prea mult ulei – Grasimile sanatoase te ajuta sa pierzi din greutate, insa excesele nu sunt bune nici in acest caz. Iar cand folosesti ulei pentru gatit si pentru a adauga savoare felurilor de mancare preparate, caloriile se aduna destul de repede. Cand se gateste cu ulei, trebuie folosit doar atata cat sa nu se lipeasca totul de tigaie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *