Ne avantam sa mancam cat mai mult caci astfel ne vom ingrasa. Pe principiul parintilor grijulii care doresc sa se asigure ca mancam totul ajungem sa perpetuam niste mituri ce nu fac deloc bine sau nu au o influenta benefica asa cum se crede. De la a manca tot din farfurie si pana la mesele frecvente si bogate miturile devin greseli frecvente.

Mancatul rapid

Suntem obisnuiti sa mancam rapid inca de mici. Fie ca la micul dejun nu ne ajunge timpul pentru ca suntem in intarziere, fie ca tine de pauza prea scurta obisnuim sa ne grabim caci treaba nu ne asteapta. Asta nu va face altceva decat sa ne strice ritmul digestiv.

Sportul dupa masa

Daca ne vom grabi sa incepem o ora de miscare imediat dupa masa nu este exclus sa ai parte de un sistem digestiv dat peste cap. Crampele sunt cel mai adesea efectul imediat. Si daca intentia este aceea de a nu lasa grasimea sa se depuna sportul trebuie sa vina ca rutina dupa masa insa dupa un interval de cel putin 30 de minute.

Mananca tot din farfurie este indemnul cel mai frecvent. Asta ii asigura pe parinti ca cei mici sunt bine hraniti. Ceea ce nu stim sa delimitam este portia pe care o primim in farfurie. Punem mult din instinct insa asta nu inseamna ca ar trebui sa mancam tot. Organismul resimte dupa 20 de minute starea de saturatie astfel ca nu ar trebui sa depasim acest nivel. Pana la urma mancam sa traim si nu invers.

Cat despre frecventele gustari intre mese acestea nu ar trebui sa depaseasca 200 de calorii. Fructele sunt cele mai indicate in acest sens. Daca nu se respecta un astfel de program nu este exclus sa iti strici pofta de mancare, sa mananci neregulat si sa castigi-  nu in cel mai bun sens- kilograme in plus.

 

De admin

Un comentariu la „Greseli si mituri in alimentatie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *