Cred ca te-ai gandit pana in prezent, ca ar fi logic ca din cauza libertatii de consum de marijuana din Olanda, acest stat sa se afle pe primul loc la consumul de marijuana din lume. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa, iar ca sa te convingi, oamenii de stiinta au realizat o harta a statelor celor mai consumatoare de mariijuana. Astfel, o serie de harti scot in evidenta faptul ca Islanda este tara in care consumul de iarba este cel mai ridicat- iar Olanda nici macar nu se afla in top cinci. Cei mai mari consumatori de iarba dar si de cocaina din lume sunt oamenii care isi duc viata in Statele Unite, in timp ce Norvegia se afla pe primul lor la consumul de alcool- si nu Rusia, asa cum te-ai fi asteptat.

Harta, realizata de catre Recovery Brands, compara consumul de droguri atat in Europa cat si in America. In functie de datele colectate din perioada 2003-2014 de la United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), oamenii de stiinta au reusit sa faca o harta consumului de iarba cel putin odata pe an.

Astfel, Islanda se afla pe primul loc in ceea ce priveste consumul de iarba, inregistrandu-se intre 160 si 190 fumatori la 1000 de persoane. Marijuana este ilegala in Islanda, dar tolerata daca cei care consuma, fumeaza iarba sau detin iarba in cantitati mici. Nu este inca foarte clar de ce iarba este atat de populara in aceasta tara de gheata, dar una din explicatii ar putea consta in faptul ca berea a fost legalizata abia acum 25 de ani in urma si este o bautura foarte scumpa.

Statele Unite sunt a doua regiune cu un consum atat de mare de marijuana, inregistrandu-se intre 130 si 160 de fumatori la 1000 de oameni, urmata de Spania, unde 10% din oameni consuma cannabis. Harta arata ca intre 40 si 70% la fiecare 1000 de oameni, fumeaza cel putin odata pe an, in Marea Britanie.

Spania- statul problema

O alta harta arata ca folosirea de cocaina este mai comuna in Statele Unite decat in Spania. In ambele tari, 23 de oameni la fiecare 1000 au consumat cel putin odata droguri de clasa A. Se estimeaza ca 94% din bancnotele euro care circula in Spania au fost utilizate pentru a trage cocaina. De asemenea, Centrul de Monitorizare Europeana pentru Droguri si Dependente de Droguri – EMCCDA, sustine ca Spania este poarta care permite intrarea drogurilor in Europa, si asta datorita celor aproape 3000 de kilometri de coasta- care ar putea explica introducerea cu usurinta a drogurilor in tara.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *