De foarte multe ori se intampla ca oamenii sa locuiasca la apartament, unde spatiul este destul de nelimitat. Avem spatii mici si ne dorim sa profitam de fiecare coltisor din casa, astfel incat sa creem iluzia unui spatiu mai mare si mai aerat.

De fapt, in ciuda faptului ca spatiile sunt foarte mici, putem decurge la diferite trucuri si metode prin intermediul carora sa creem iluzia spatiilor mai mari. O prima masura pe care o puteti lua pentru a crea iluzia incaperilor spatioase este iluminarea. Chiar daca pare a fi un lucru absolut banal, iluminarea influenteaza in mod direct aspectul unei camere sau al unei incaperi. Puteti gasi cele mai bune lampi led cu ajutorul carora veti reusi sa oferiti un aspect modern intregii locuinte.

Oglinzile sunt cele care creaza foarte usor iluzia unor incaperi mult mai mari. Probabil ca suna a cliseu insa probabil ca ai auzit si pana acum ca oglinzile te ajuta sa creezi iluzia unui spatiu mai larg. Cel mai important factor de care trebuie sa tineti cont pentru a obtine acest efect este sa le asezati in moduri cat mai ciudate. De exemplu, poti sa o pui intr-un loc intunecat din casa pentru a reflecta lumina din camera si pentru a crea efectul de lampa. In plus, daca veti amplasa sursa de lumina artificiala in fata oglinzii aceasta va anula efectul de spatiere si va avea doar un efect de design.

Tapetul cu linii verticale sau accentele verticale din material textil poate sa creeze iluzia unei camere mai inalte. Poti sa optezi pentru un tapet in dungi care va crea efectul unei camere mult mai spatioase. In plus, sabloanele sau tablourile te pot ajuta sa creezi aceeasi iluzie.

O importanta majora este si modalitatea de decorare a spatiului.Daca veti crea un aer cald, imbietor si relaxant, vei reusi de asemenea sa creezi iluzia unui spatiu mare. Trebuie sa ai grija atunci cand alegi culorile, mobilierul sau sursele de iluminare. In cazul in care optezi pentru culori deschise vei crea iluzia incaperilor spatiului. Alege toate elementele de culori deschise daca vrei sa obtii un rezultat mai aerat.

Puteti sa renuntati la vechiurile dulapturi si chiar sa scoateti usile, montand o draperie. Astfel, veti crea iluzia camerelor mai spatioase. Sigur ca exista o multime de trucuri care va pot ajuta sa obtineti efectul locuintei mai mari. Trebuie doar sa cunoasteti mici reguli.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *