Importanta pe care o au jucariile de logica in dezvoltarea copilului in functie de varsta

Principala modalitate prin care se aleg jucariile pentru copii este aceea a selectiei in functie de varsta.  Jucariile sunt de fapt o modalitate foarte buna prin care copii sa isi dezvolte majoritatea functiilor congnitive fizice sau intelectuale.

Atunci cand doresti sa achizitionezi jucarii pentru copilul tau, incearca sa introduci in cos si jucarii logica. Indiferent de categoria de varsta, o sa gasesti diferite modele si tipuri prin care se poate dezvolta inteligenta, memoria chiar si simturile.

Iti recomand ca atunci cand faci cumparaturi sa te gandesti si la materialul din care este confectionata, de asemenea sa acorzi o atentie sporita tipului de vopsea folosit.

Iti prezint mai jos de ce sa alegi jucarii logica si care sunt cele recomandate in functie de varsta:

  1. Pentru copilasii abia nascuti iti recomand sa selectezi acele jucarioare colorate care produc sunete. De ce? In primul rand bebelusii sunt atrasi de lucruri colorate, de nuante indraznete. In al doilea rand prin actiunea pe care o fac – misca jucaria pentru a scoate un sunet. De fapt prin aceasta modalitatea, isi dezvola simturile si capacitatile de coordonare intr-un mod cat mai creativ.
  2. Pentru a-si imbunatati activitatea fizica, iti recomand turnul cu inele colorate pentru copii pana in 2 ani. Prin faptul ca acesta trebuie sa le puna in ordine de la mare la mic, sporeste capacitatea copilului de a invata culorile si de a obtine o cat mai buna organizare.
  3. De la varsta de 2, 3 ani poti introduce alte tipuri de jucarii logica, de exemplu puzzle-ul sau piesele de lego, cuburile si cu cat avanseaza in varsta sa te axezi pe jocuri lingvistice sau acele jocuri prin care creaza legaturi intre diferite forme – de exemplu capul il aseamana cu un rotund sau piciorul cu un dreptunghi. Cu cat jucarioarele de logica sunt mai captivante cu atat va fi mai interesat si atras sa le practice. De exemplu – ca sa poata invata cifrele incearca sa ii cumperi numere cat mai colorate si care sa aiba fete: ochi, nas si gura.
  4. Incepand cu varsta de 7 ani poti sa ii cumperi joculete de strategie, prin intermediul carora sa poata sa isi imbunatateasca memoria si sa isi stimuleze creierul creand diferite modalitati de a rezolva un puzzle mai complex. Poti chiar si tu sa incepi sa te joci cu el jocuri mai complicate de la nivel mediu la avansat, deoarece prin practica activitatea mentala se va imbunatati si chiar tu te vei putea mira de cat de bine se descurca la un joc precum sah table sau alte jocuri ce necesita rabdare si multa gandire.

Cu cat va practica jocurile pe echipe, isi va imbunatati functia de relationare pe plan social precum si primirea de informatii, care ar putea sa il ajute, sau oferirea acestora.

Poti sa achizitionezi jucarii si online, fara sa mai fii nevoit sa te deplasezi la un magazin. Iti recomand siteul www.dinoboutique.ro pentru o varietate de jucarii atat pentru jocul in interior, cat si pentru afara, cand iesi impreuna cu el la o plimbare sau in parc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *