„Prost sa fii, noroc sa ai” este o vorba populara. Uneori parca intreg universul te ajuta sa poti face fata unor situatii. Si totusi pentru orice ai face trebuie sa muncesti sub o forma sau alta. Si conform cercetatorilor avem mai multa nevoie de determinare decat de inteligenta. Schimba totul despre ceea ce credeam; desi nici IQ-ul nu este de neglijat se crede ca nu acesta este factorul principal pentru a avea succes.

De ce este determinarea mai importanta decat orice alt factor? Gandeste-te la aceste cateva exemple edificatoare:

  • In viata dai de greu, de un impas, de situatii mai putin placute. Nu inteligenta sau nu numai aceasta te ajuta sa mergi mai departe, deci determinarea te face sa iti gasesti drumul mai departe. Cei slabi cad in depresie, cei determinati trec peste.
  • Esti in cautare de un job insa rezultatele nu apar atat de repede pe cat credeai. Din nou determinarea face ca tu sa mergi mai departe, sa continui sa trimiti CV-uri in ciuda unei situatii mai putin favorabile pana acum. Incercarea moarte n-are!
  • Inchei un capitol in viata ta, o colaborare sau o relatie. Este din start o decizie ce tine de determinare si mai mult decat atat pasii pe care ii faci in acest sens o demonstreaza cel mai bine.
  • Ti se cere ajutor, se necesita prezenta ta si desi ai avut o zi plina si obositoare iti cauti energia de a face si acest ultim program din zi. Determinarea iti vorbeste din umbra caci nu poti dezamagi si cine stie ce oportunitati pot veni cand te astepti mai putin.

Sa inveti singur acolo unde realizezi ca ai lipsuri, sa duci la bun sfarsit ceea ce iti propui sunt alte si alte exemple care sa demonstreze ca determinarea conteaza mai mult dect crezi si uneori mai mult decat inteligenta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *