Pe langa faptul ca o persoana poate avea probleme de sanatate care sa o faca sa nu distinga rosul de verde spre exemplu barbatii in general vorbind nu sunt capabili sa recunoasca anumite nuante. Pentru ei cam totul este la fel, pentru ei nu sunt diferente si nu pot sa inteleaga de ce femeile se dau in vant dupa anumite haine.

Rosul e rosu si atat si nu inteleg de este coraiul, fucsia si multe alte nuante. Ai crede ca in simplitatea lor nu isi bat capul cu tot felul de derivate si acesta sa fie motivul pentru care nici macar nu se straduiesc sa perceapa dincolo de o limita clasica. De fapt vina nu este a lor. Sunt incapabili genetic vorbind si asta ii tine departe de ceea ce femeile si-ar dori.

Conform crcetatorilor genele responsabile cu distingerea culorilor se afla in cromozomul X si prin urmare in cazul barbatilor exista doar unul. Unde mai pui ca exista si mutatii si asta le permite femeilor sa fie superioare din acest punct de vedere se pare ca 40% din femeile din ziua de astazi au capacitati mai mari de a distinge o paleta mai mare de culori decat barbatii.

In egala masura se pare ca cele mai mari diferente se resimt la nivelul culorilor rosu si portocaliu. Insa pariu ca multi se confrunta cu o dezbatere si cand vine vorba de albastru si verde.

Intelegand ca nu este vina lor pana la urma si ca fiecare in parte a fost inzestrat cu anumite calitati cercetatorii ofera insa si o explicatie pentru faptul ca femeile sunt cele care disting mai bine si mai multe culori fata de barbati. Si totul vine din trecut cand femeile erau responsabil cu culesul de fructe. Acestea distingeau fructele si le deosebeau dupa culori pentru a evita otravirea astfel ca in timp au dobandit calitati de acest fel care sa le ajute.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *