Incurajarea companiilor tech de a porni o lupta impotriva ISIS

Cele mai mari companii de Internet si de social media din intreaga lume ar trebui sa lucreze impreuna pentru a-si intensifica eforturile de combatere a “amenintarilor digitale”, reprezentate de catre Statul Islamic. Astfel, ministrul pentru Securitate si Siguranta pe Internet, isi doreste sa apeleze la un raspuns international care sa fie in legatura cu deformarile mondiale din lume, raspandind in jurul companiilor mari on-line sa isi indemne semenii sa lucreze la comun pentru a “revendica” platformele online fata de ISIS sau alte grupari teroriste care “exploateaza libertatea de exprimare si incurajeaza violenta”.

Joanna Shields- ministrul Minister for Internet Safety and Security din Marea Britanie, sustine urmatoarele: “in timp ce loviturile aeriene degradeaza pozitiile lor din Orak si Siria, Daesh [ISIS] porneste un alt razboi impotriva inimii si a mintii urmatoarelor generatii, raspandind o imagine deformata a lumii pe calea on-line. Ei [ISIS] produc recrutari in stil Hollywood, care glorifica violenta si folosesc jocuri de <calitate> pentru a adauga si mai mult entuziasm si interes. Gruparea terorista realizeaza o propaganda murdara de recrutare a tinerilor in mediul on-line”. Expertii estimeaza ca, aproximativ 200.000 de tweet-uri care suporta ISIS sunt trimise in fiecare zi, iar un videoclip in care era infatisata o scena de omor- al grupului- a fost vizualizat de peste 150.000 de ori in numai 48 de ore.

Desfiintarea materialelelor extremiste

Se asteapta ca Shields sa ia masuri potrivite in gestionarea acestei situatii, si sa incurajeze industria digitala sa desfiinteze aceste materiale extremiste, mentionand ca numai YouTube a dat jos mai bine de 14 milioane de videoclipuri; dar si Twitter a suspendat 10.000 de conturi ISIS- pentru a rezolva problema terorismului. De asemenea, aceasta mai avertizeaza ca: “nu exista granite sau limite pe Internet, iar grupurile teroriste- ca ISIS- sunt constiente de acest lucru”.

Lawrence Ampofo, director de comunicare si consultant al Semantica Research, sustine ca, companiile tech au fost o “tinta usoara”, cu privire la propaganda extremista din mediul online. “Exista atat de multe eforturi teroriste incat ei [companiile tech], nu pot face fata, astfel ca gruparile teroriste revin si mai puternice- iar noi numim acest lucru ca fiind <inviere digitala>”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *