Fiecare schimbare de temperatura este resimtita de organismul tau si nu este de mirare ca racim la trecerea dintre sezoane. Avem nevoie sa ne obisnuim intr-un anumit mod astfel ca in functie de fiecare persoana vor exista anumite schimbari cel putin cand vine vorba de starea de spirit.

Unii spun ca au stari de somnolenta cand vine ploaia, altii ca au dureri cand este vant puternic. Si ca o explicatie la astfel de cazuri se poate sa fie vorba de regula per general valabila:

  1. Absenta luminii este ceea ce iti ofera o stare de deprimare. Spre exemplu pe timp de iarna suntem mai predispusi la astfel de stari de vreme ce ziua este mai scurta si spre deosebire de faptul ca pe timp de vara temperaturile ridicate si soarele te indeamna tot mai des sa iesi in oras cu prietenii si la distractie de orice fel.
  2. Cand este canicula te simti mai obosit. Este si normal caci prin procesul de mentinere a temperaturii din corp organismul tau depune efort echivalent chiar si cu efortul fizic astfel ca vei resimti tot mai des si mai acut o stare de moeleaseala, lipsa de energie.
  3. Perioadele de furtuna sunt cele care isi dau dureri de cap si nu numai. De vina ar putea de asemenea sa fie presiunea atmosferica.
  4. Perioadele cu vant puternic te va sa ai insomnii si sa ai stari de irascibilitate.

Pe principiul cum s-o dai sa fie bine ajungem la concluzia ca indiferent de vreme suntem de fiecare data obositi sau cu o stari ce oscileaza. Cert este ca avem nevoie de un echilibru si totusi avem cele 4 sezoane ce vin cu treceri blande de la unul la altul si asta ar trebui sa insemne un plus pentru organism, sa se adapteze.

De admin

Un comentariu la „Influenta vremii in starea ta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *