lamaielamaie

Lamaia este vestita se pare pentru cantitatea sa de vitamina C ce ajuta organismul, parte din clasa de citrice insa culmea, alcalina pentru stomac. Insa dincolo de a servi limonada, ceai sau peste de ce nu lamaia se poate folosi si in alte scopuri.

Ti se va parea poate surprinzator, va fi greu de crezut insa lamaia este utila si cand vine vorba de:

  1. Parfumeaza hainele si nu numai caci are o actiune asemanatoare cu inalbitorul. Aciditatea acesteia este cea care ajuta in acest sens si privind si partea bio se pare ca mirosul este unul placut fara doar si poate si natural.
  2. Suprafetele din sticla, oglinzile se pot curata foarte bine cu sucul de lamaie. Cere clatire insa din nou compozitia sa acida face ca orice pata sa se curete foarte bine.
  3. Utila impotriva oxidarii. Doar sa stropesti fructele sau legumele cu putina lamaie inseamna sa le pastrezi mai bine pana cand se consuma. Un mic truc care adauga si o aroma aparte.
  4. Se dovedeste a fi utila ca si tratament impotriva celei mai comune situatii, acneea. Lamaia are nevoie doar de aplicare directa pe zona cu probleme pentru a-si dovedi proprietatile in acest sens. Poate ca va ustura putin insa acest efect este inca o data dovada ca actioneaza asa cum trebuie.
  5. Face dezinfectare. Cel putin cand vine vorba de tocatorul din bucatarie spre exemplu de-a lungul timpului acele striatii cauzate de lama cutitului fac ca obiectul in sine sa nu mai fie igienic caci se aduna bacterii. In plus, sa nu uitam ca orice produs de curatat este toxic si necesita grija in clatire. Lamaia este utila inca in data.

Tot in rol casnic intrebuintarile unei lamai se pot referi si la posibilitatea de a curata zone din casa. Spre exemplu frigiderul, cel care se curata, se dezinfecteaza si mai presus de toate indeparteaza si mirosurile neplacute si amestecate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *