Se spune ca cine nu are batrani sa isi cumpere. Pentru ca batranii sunt trecuti prin viata si au o experienta ce ii ajuta, pentru ca avand in spate tot felul de exemple de viata ce pot insemna invatamant pentru a evita greselile. Una peste alta invata de la batrani ce si cum ar trebui sa iti traiesti viata din plin.

„In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe” spunea Nicolae Iorga. Este exemplul cel mai elocvent pentru batranii care au multe de spus si care ajunsi la un punct la care trag linia vietii isi dau seama au regrete si ca ar fi dorit sa faca si altceva. Pe acest principiu invata de la ei:

  • Sa nu ai temeri. Totul sta in puterea mintii de a controla ceea ce ar putea sa iti provoace o stare de frica. Crede in tine, crede in divinitate si utia de restul.
  • Lucrurile mici conteaza. Detaliile fac o mare diferenta pentru ca farmecul lor pot schimba totul. Ai renovat casa insa o perna colorata da o alta nota unei incaperi.
  • Casnicia trebuie intretinuta. Cu alte cuvinte incepi „constructia” de la zero si trebuie sa aduci caramida cu caramida. Casnicia nu va merge daca nu va fi interes pentru asta, daca nu se va lucra la asta.
  • Atasarea emotionala de obiecte nu este buna. Te incarci emotional mai mult decat ar trebui astfel ca pe principiul „nu te lega la cap fara sa te doara” unele lucruri nu te ajuta practic cu nimic si totusi le vezi ca si cand ar fi o mica comoara. Invata sa ai prioritati si sa traiesti frumos.

Si nu in ultimul rand nu iti irosi viata. Timpul este suficient sa faci cate iti doresti insa cand nu ai un interes si lasi ca totul sa treaca pe langa tine e ca si cand ai trait pentru nimic!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *