templutemplu

templu

Locul de refugiu pentru Bogdan Petriceicu Hasdeu, dupa moartea fiicei sale, a fost templul de la Campina, constructie inceputa in anul 1904, inchinata Iuliei Hasdeu. Conform legendelor, despre Castelul de la Campina se spune ca ar fi unul dintre cele mai bantuite constructii din tara noastra. Asadar, Iulia Hasdeu poate fi auzita cantand la pian acompaniata de aplauzele tatalui sau, iar in unele nopti, se spune ca batranul Hasdeu iese pe geam si urla ca un lup.

A fost denumit “Templul Spiritist de la poalele Carpatilor” sau Castelul Magului, imprejurarile construirii acestui castel nefiind dezlegate nici astazi in totalitate. Se spune ca elaborarea planurilor si realizarea constructiei castelului a fost indeplinita in urma indicatiilor trimise de catre Iulia tatalui sau, de dincolo de moarte, desi aceasta nu avusese niciodata cunostinte in domeniu.

De la moartea copilei sale, tatal sau, savantul B. P. Hasdeu a dedicate un adevarat cult fiicei sale, refugiindu-se in spiritism, acesta fiind un mod unic de a se consola si de a putea experimenta comunicarea cu lumea de dincolo. In biroul scriitorului exista si o gaura in perete, pe unde patrundea in castel, din camera de spiritism, spiritul Iuliei.

In castelul de la Campina, marele savant a continuat practicarea sedintelor spiritiste, pentru a putea “vorbi” fiicei sale, Iulia, iar toate intalnirile oculte au fost descrise intr-un jurnal al acestuia. S-au pastrat astfel un numar de 101 rezumate ale sedintelor de spiritism, din perioada decembrie 1890 pana in aprilie 1903. In urma studierii acestor rezumate, se poate spune ca Iulia vorbea despre casa, povestea despre vietile ei anterioare si ii dadea sfaturi tatalui ei cu privire la diverse probleme.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *