Nu esti neaparat adeptul unor schimbari majore in casa, cum ar fi sa imbraci peretii cu material special pentru a izola fonic. Ulterior trebuie sa reamenajezi totul. Doar ca intre preferinta si nevoie balanta inclina spre cea de-a doua situatie. Te vei satura sa auzi zgomotul de la vecini in orice moment al zilei sau cand ai invitati sa fii sursa de zgomot a vecinilor, care te reclama.

Un astfel de scenariu este din pacate o realitate pentru multi romani. Apartamentele sunt construite din perioada comunismului, peretii sunt subtiri si se aude absolut orice din vecinatate: muzica, cand functioneaza anumite electrocasnice, cand ploua etc. Solutia in aceste cazuri este una si anume izolatie fonica pentru pereti, parsoseala sau tavan, dupa caz.

Concret, aplicarea de materiale fonoabsorbante, profesionale si dupa o tehnica corecta vor diminua zgomotele ce vin de la exterior. Pot fi imbracati toti peretii, dar mai ales cei comuni, in functie de sursa zgomotelor. La Emexon System vei gasi materiale speciale cu care se poate realiza acest proces. Trebuie mentionat ca nu depinzi de sezon sau de alti factori si vei putea da start acestei misiuni oricand.

Materialele fonoabsorbante se impart in doua mari categorii

Vei auzi si vei gasi pe piata materiale fibroase. Aici se include spre exemplu vata minerala, pasla sau bumbacul reciclat, printre altele. Recomandarea specialistilor este ca acestea sa aiba o densitate de 40 pana la 90 kg/mc. Conteaza foarte mult aceasta valoare minima, intrucat materialul nu va rezista la fel de bine si nu vor actiona in a disipa undele sonore.

De asemenea, specialistii din domenii spun ca putem vorbi despre calitati acustice ale acestor materiale nu doar daca au densitatea corecta, ci si daca sunt orientate fibrele corect. Asadar, nu orice tip de vata minerala pe care o vei gasi in comert este una buna, chiar daca la capitolul densitate respecta cerinta minima.

O alta categorie de produse se refera la cele cu structura celulara deschisa. Aici sunt incluse produse de tip spuma poliuretanica flexibila sau spuma melaminica, precum si placile Stratocell Whisper. La acestea trebuie precizat ca nu toate au structura celulara deschisa.

Specialistii de la Emexon System precizeaza ca materialale cu structura celulara inchisa nu trebuie folosite, spre exemplu placile din polistiren, cele din pluta sau spuma poliuretanica rigida. Acestea pot cel mult sa izoleze termic.

Pentru ca investita in izolarea fonica a apartamentului sa fie un lucru bine facut, este recomandata colaborarea cu experti in domeniu. Cu toate acestea, trebuie sa fii constient si de faptul ca sursa zgomotului face diferenta. Caile de transmitere a zgomotelor pot fi diverse, de la structura cladirii la instalatia sanitara, de incalzire, prin tamplaria casei, usi, ferestre etc. Asadar, dupa izolarea fonica a peretilor ai putea constata ca totusi in apartament inca se aud zgomote de la exterior.

Desigur, nu exista rata de succes 100% sau cel putin nu in toate cazurile sau cand nu sunt luate toate masurile pentru a preveni ca zgomotele sa se mai auda. Cert este ca nu te lovesti nici de ceva imposibil. Descopera mai intai la emexon.ro solutiile pentru izolarea fonica a peretilor.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *