Exista in SUA locuri in care sa te porti urat cu soacra ti-ai declarat singur/a foc la valiza cum spune romanul. Desi suna ciudat si absurd totul este real. Orice om greseste ce-i drept insa cand ai legea de partea ta ai un alt statut si o alta incredere. Iata cateva din acele legi de care ai rade mai intai de toate, dar care in egala masura se cer respectate ca la carte:

  • In Delaware se permite anularea unei casatorii chiar si cand se motiveaza ca acest lucru a venit pe fondul unei glume, a unui pariu.
  • Hartford, Connecticut interzice pupatul in public duminica. Chiar daca cei doi sunt casatoriti asta nu va conta in ochii legii astfel ca pupatul trebuie sa „ramana” acasa.
  • In California, Colorado, Texas si Montana institutia casatoriei este respectata mai mult ca oriunde. Aici te poti casatori chiar si la departare. Asta pentru ca se permite ca cei doi sa fie reprezentati de alte persoane. Cine nu si-ar dori sa fie prezent la propria nunta? Insa si pentru cazurile izolate exista o solutie astfel ca departarea nu trebuie sa fie o piedica.
  • Verii de gradul unu nu se pot casatori, asta prin lege. Insa in Utah asta se poate in anumite conditii, cand cei doi au trecut de o varsta, de 65 de ani. Cu alte cuvinte cand ajung la infertilitate pentru a nu procrea.
  • In  Mississippi se poate sa ti se refuze eliberarea certificatului de casatorie. Daca se considera din partea ofiterului civil ca cei doi nu sunt stabili, decisi sau orice alt aspect care ar atenta la seriozitatea cazului casatoria poate sa nu aiba loc.
  • Dar poate cea mai absurda si usturatoare lege este cea din Wichita, Kansas, acolo unde daca sotia se poarta urat cu soacra sotul poate sa ceara divortul si desigur sa i se accepte cererea din aceste motive.

Si cum unde-i lege nu-i tocmeala poate ca nu ne-am dori sa fim cetateni un anumite zone din cauza unor astfel de legi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *