curata cu otetcurata cu otet

Sunt o multime de alternative la ceea ce inseamna modul de a curata si igieniza casa ta. Trebuie sa ai in vedere faptul ca produsele de curatat ce le gasesti in magazine sunt in mare parte toxice. Afla cum poti folosi otetul ca sursa naturala pentru diverse misiuni in casa.

Otetul desfunda tevi

Aciditatea sa combinata cu bicarbonatul de sodiu poate ataca o teava infundata, cu resturi de mancare spre exemplu. Ai nevoie in aceasta misiune si de apa fierbinte.

Otetul scoate mirosurile neplacute

Aplicat ca atare taria acestuia poate sa indeparteze mirosurile care iti displac, chiar si cele de tabac. Spre exemplu in cosul de gunoi ai putea tine o felie de paine imbibata in otet. De asemenea, se poate peria covorul cu otet din aceleasi motive ce tin de odoruri.

Otetul mentine plantele sanatoase

Adaugat in apa in care tii florile otetul le poate prelungi durata de viata pana la ofilire. Insa nu trebuie sa exagerezi cu un astfel de adaos si ar fi de preferat sa fie vorba de otet de mere.

Otetul curata suprafete

De la suprafete din bucatarie ce doresti sa le cureti si sa le igienizezi total si pana la lentilele de ochelari otetul face minuni. Se poate folosi ca atare, cu burete imbibat in apa sau chiar fiert, mai ales daca este vorba de arsuri ale unor tigai. In orice caz, isi face treaba ca la carte.

Otetul alunca nepoftitii

Desigur, poate ca nu este placut sa iti miroase casa a otet insa in anumite puncte strategice otetul este cel care te poate salva de „intrusi”. Spre exemplu otetul este mirosul pe care pisicile nu il suporta deci in preajma canapelei nu se vor mai zari. De asemenea, otetul alunga musculitele. Pentru asta pune otet cu apa intr-un vas acoperit cu folie si mici orificii.

De admin

Un comentariu la „Lucruri practice de trecut in revista: ce poti face cu otetul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *