Lumea matematicii

Chiar daca pare un domeniu al trecutului, matematica este prezenta in toate aspectele vietii, chiar si in cele in care nu va veti astepta. Puteti intalni elemente complexe ale matematicii in schita arhitecturala  sau in compozitia muzicala, dar si in jocurile pe care le jucam atunci cand alegem sa ne relaxam. Surprinzator poate pentru unii, legile webdesign-ului sunt definite tot de catre matematica. Este important de stiut ca marii designeri care creaza tendinte in crearea de site-uri se folosesc de ratii, constante si teorii matematice pentru a infrumuseta un website.

In urma cu ceva timp, Walt Disney a produs un desen animat in care denumit “Donald Duck in Lumea Magica a Matematicii”. Scopul acestei productii era acela de a introduce copii din acele vremuri in lumea matematicii, explicand aplicarea practica a acesteia in domenii precum arhitectura sau muzica. Tot in filmul respectiv cei de la Walt Disney le-au aduc la cunostinta copiilor cum de-a lungul timpului, artisti precum Leonardo Da Vinci sau Michelangelo foloseau matematica pentru “acurate in frumusete”. Asadar, atat istoria recenta, cat si cea clasica ne demonstreaza ca definirea frumosului contine o serie de reguli de matematica.

Lectia de baza de urmat de aici este simpla: pentru obtinerea unui produs consideral de opinia generala ca fiind unul frumos, in cazul nostru un site , este nevoie sa cunoastem cateva reguli de baza ale matematicii.

Regula simetriei este una dintre regulile de baza in webdesign-ul modern. In urma cu aproximativ 30 de ani, unul dintre specialistii specializati in interogatorii FBI a lansat o cercetare despre definirea frumosului. Cele mai importante notari ale autorului au reliefat faptul ca cei mai multi dintre oameni iubesc frumosul definit prin simetrie. Astfel, o figura cu trasaturi frumoase este cea care se afla cat mai aproape de simetria perfecta. Aceasta regula a simetriei este poate cea mai imbratisata modalitatea de constructie web design practicata in zilele noastre.

Asadar, daca esti pe punctul de a dezvolta un business online de succes, incearca sa aplici cat mai multe elementele rigide ale matematicii in haosul artei, astfel incat rezultatul finit sa fie unul placut ochilor, dar si usor de anticipat in actiuni. Nu trebuie sa cauti reinventarea rotii, nu in grafica, dar nici in functionalitate. Oamenii, transpusi in domeniul nostru de discutie in utilizatori, au asteptari destul de simple de la un website pe care il viziteaza, asadar trebuie sa le oferim exact lucrurile pe care si le doresc. In realitate regulile webdesig-ului sunt destul de simple si de concrete, iar discutiile despre imbunatatirea aspectului unui site trebuie sa apara doar in situatia in care cel insarcinat cu crearea website-ului nu se afla in cunostinta de cauza in acest sens. Si nu uita, cel mai eficient design este cel pe care utilizatorul il intalneste cel mai frecvent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *