O structura osoasa sanatoasa este esentiala pentru a avea un sistem osos puternic, oasele avand menirea de a ne proteja organele interne de raniri, ne sustin muschii si organsimul si ne determina forma corpului. Pe masura ce imbatranim, oasele noastre au tendinta sa se modifice si sa evolueze, iar noi trebuie sa le oferim toti nutrientii necesari pentru a le ajuta sa completeze procesul. Mineralele si vitaminele necesare pentru o buna functionare a lor sunt in special calciul si magneziul. Deoarece peste 99% din cantitatea de calciu care o gasim in organismul nostru se afla in oase, ar trebui sa cunoastem cateva mancaruri care ne furnizeaza o sursa de calciu viabila si de calitate.

Soia este foarte bogata in calciu si proteine, fiind extraordinara pentru constructia de oase sanatoase alaturi de un alt aliment bogat in magneziu. Organismul uman are nevoie in jur de un gram de calciu in fiecare zi pentru o structura osoasa puternica. Pe langa soia, spanacul este o sursa excelenta de calciu si fier, probabil de aceea si manca Popeye Marinarul o asemenea cantitate de spanac. Spanacul poate constitui si o alternativa la produsele lactate, fiind solutia ideala pentru iubitorul de legume si verdeturi care vrea sa aiba un aport ridicat de calciu, neatingandu-se in acelasi timp de produse de natura animala.

Ouale sunt o alta sursa extraordinara de minerale benefice pentru oase, fiind foarte bogate in calciu si vitamina D, care ajuta la fixarea calciului in oase. Lipsa vitaminei de poate favoriza aparitia osteoporozei si a bolilor de oase la copii. Pe cand calciul se afla in albusul de ou, vitamina D se afla in galbenusul acestuia, fiind necesar astfel consumul integral al oului pentru avea parte de un plus adus sanatatii oaselor noastre. Si, nu in ultimul rand, bananele. Chiar daca se vorbeste mai mult despre continutul ridicat in potasiu al acestora, este important de stiut ca doar o banana poate furniza pana la jumatate din necesarul zilnic de calciu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *