Un sistem de management este necesar in orice tip de afacere, in orice mediu de activitate. Fie ca tine de gestionarea oamenilor, a resurselor umane, fie ca tine de management din punct de vedere al datelor si cum se lucreaza cu acestea, cert este ca avem nevoie de un astfel de sistem. Spre exemplu managementul conformitatii pe Matricia.ro este o solutie excelenta pentru ca procesele si documentele sa fie procesate si inglobate intr-un sistem complex, de unde se pot opera, accesa mai usor si mai eficient.

Abilitati necesare in management

Planificare si organizare. Un prim pas tine de aceste aspecte, de la a identifica care este scopul si pana la a pune in aplicare cum se poate face pentru a se ajunge la punctul final. Se distribuie taskuri, se aloca resurse, se divid lucruri.

Coordonarea este si ea parte din plan. Aici se implica comunicare intre membrii de echipa, cei care coordoneaza si intreg sistemul de munca. Sincronizarea unor eforturi si integrarea fortei de munca sunt elemente cruciale aici. Dar sa nu uitam de control, nu-i asa? Se poate referi la setarea de standarde, de asigurare a faptului ca eforturile au si un scop si un efect pana la urma. Acolo unde este un deficit de performanta, se necesita masuri de analiza in prima faza, apoi evaluare si masuri necesare pentru indreptarea situatiei.

Conform specialistilor, pentru a face un bun management ai nevoie si de viziune, determinare, cat si de cunoastere a punctelor slabe si cele forte ale oamenilor cu care se lucreaza. Este un complex de aspecte. Insa cum ramane cu managementul la nivel de sistem? Cand datele, procesele sunt introduse in sisteme digitale spre exemplu? Povestea se schimba, insa asta nu inseamna ca lipseste managementul. Un astfel de sistem precum cel propus spre exemplu de Matricia.ro vine ca o mana de ajutor pentru stocare de date. Acesta stocheaza si controleaza datele pentru a nu risca pierderea acestora. In acest sens se usureaza munca intr-un mod partial insa la nivel de oameni, de forta de munca inca exista nevoia de a gestiona cine si cu ce se ocupa.

Pare foarte usor sa fii manager, sa tinzi spre asta. In fapt este o munca complexa cu cerinte mari in primul rand de la sine, de la cel care coordoneaza si pana la fiecare individ parte dintr-o echipa.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *