Cand esti la menstruatie nu ai voie sa faci aia, nu ai voie sa faci ailalta. De fapt, acestea sunt doar niste mituri cu privire la cea mai delicata perioada a lunii. Uneori ne dorim sa scapam de ea, alteori ne bucuram atat de mult cand vine si ne spulbera grijile unei sarcini.

In primul rand, cred ca esti constienta de faptul ca ai nervii intinsi la maxim cand esti in aceasta perioada. Iti ignori prietenul sau mai rau, te certi cu el, iti vine sa arunci cainele pe fereasta si nu mai ai chef de nimic. Este perfect normal, insa ai putea sa ramai mai calma si sa nu faci anumite lucruri sub influenta emotiilor.

Nu pot ramane insarcinata in timpul menstruatiei- fals. Nu uita sa folosesti o metoda contraceptiva in timpul menstruatiei, mai ales ca un mit foarte cunoscut este ca menstruatia impiedica o sarcina. Sexul in timpul menstruatiei poate produce mai multa mizerie dar in afara de asta este normal daca si partenerul este de acord, insa nu uita ca menstruatia nu impiedica formarea unei sarcini.

Nu ai voie sa-ti vopsesti parul sau sa-l tunzi cand esti la menstruatie.  Vopseaua prinde la fel de bine chiar daca esti in timpul menstruatiei si nici nu iti va pune sananattea in pericol. Aranjeaza-ti parul dupa cum vrei si cand vrei, nu te gandi ca acest lucru este o piedica.

Nu poti merge la piscina. Iarasi un mit total fals. Daca fosesti protectia potrivita- cum ar fi tampoanele interne- nu exista niciun fel de problema sa te scalzi in apa. Chiar si asa, daca durerile nu sunt prea mari, poti face orice fel de activitate fizica pe care ti-o doresti.

Lipsa menstruatiei inseamna o sarcina- fals. Menstruatia poate sa-ti intarzie si din cauza stresului sau schimbarea climei. Aceste lucruri determina modificari la nivelul organismului, iar acest lucru nu ar trebui sa te sperie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *