Sa mergi la dentist e musai. Nici nu ar trebui sa mai existe fluctuatii sau alte pareri cu privire la aceste lucruri. Numai in cazurile rare cand situatia medicala din punct de vedere al sanatatii orale este extraordinara se poate amana vizita la media pana la un anume punct. Asa cum explica si Dr. Serban, sanatatea orala trebuie sa fie prioritara.

Doar ca in timp am dezvoltat tot soiul de fobii si de exagerari si am ajuns sa avem n mituri despre ingrijirea dintilor. Iata cateva din acestea:

  1. Detartrajul face dintii sensibili si afecteaza smaltul. Este o modalitate eficienta de curatare a dintilor ce se poate realiza numai la cabinetul medicului dentist. Insa este fals faptul ca mai mult afecteaza dintii decat sa ii trateze. Pana la urma se afecteaza dintele insa nu in asa masura cat sa te faca sa eviti asta.
  2. Tratamentele la medicul dentist sunt dureroase. Partial adevarat, unele tratamente provoaca durere insa numai de moment, cat timp se pune la punct remedierea problemei. De altfel exista si modalitati de a indeparta durerea asa ca nici acest lucru nu trebuie sa fie un inconvenient.
  3. Trebuie sa ne spalam pe dinti de cate ori avem ocazia. De fapt este un mit fals pentru ca in realitate un periaj corespunzator chiar si de doua ori pe zi este suficient. Stii principiul calitatii ce combate cantitatea? Asta pentru ca prea mult periaj ar putea afecta in primul rand gingiile.
  4. Cand esti insarcinata nu ai voie sa faci vizite la medicul dentist. Este fals din nou insa ai o oarecare limita. Se considera ca in primul trimestru este mai putin indicat sa faci tratamente insa ulterior ar trebui totusi sa ai in vedere si asta. Mai bine tratezi decat sa consumi antibiotice sau analgezice.
  5. Guma de mestecat nu este un mod de igienizare. Acest mit este de fapt o realitate. Actiunea unei gume se refera la echilibrarea ph-ului din gura insa nu poate subtitui ceea ce tine de  periaj si de nevoia de curatare a dintilor.
  6. Dintii de lapte nu se trateaza. Un mit fals. Cariile pot sa apara si la copii mici, asa zisele carii de biberon si se pot „transmite” si la dintii permanenti asa ca se considera necesar tratamentul la orice varsta.

Si miturile ar putea continua. Daca avem o baza solida de informatie vom putea trece mai usor peste tot felul de aspecte ce nu au legatura cu realitatea, stiind pe ce drum sa mergem.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *