mituri varamituri vara

Vara este sezonul estival insa in egala masura sezonul ce ar putea sa defavorizeze pe multi. Intervin bolile, agravarea lor din cauza caldurii sau cine stie ce complicatie. Insa multe dintre teoriile pe care le stim sunt doar mituri asa ca descopera mai multe despre asta:

  • Ventilatorul este moarte curata. Sa crezi sau nu asta? Coreenii sunt cei care care dau crezare si asta din doua motive: pe timpul noptii aerul din incapere se va raci atat de mult incat se va ajunge la hipotermie. Sau ar putea fi vorba de lipsa de oxigen cand ventilatorul practic il distruge. Exista si variante de ventilator cu termostat insa dincolo de asta  nu exista explicatii clare si stiintifice care sa certifice totul.
  • Te imbolnavesti de la aparatul de aer conditionat. Bine spus de la aparat caci acesta este motivul numarul unu si nu aerul conditionat in sine. Pentru ca acel filtru din interior va acumula foarte multe bacterii, mucegai si cine stie ce alte particule aparatul va recircula acelasi aer din interior si astfel e ca si cand nu ai aerisi camera; de la sine inteles ca poti sa te imbolnavesti in acest stil.
  • Vara ai nevoie de mai multa apa pentru hidratare. De fapt este partial adevarat. Vara caldura provoaca deshidratare si da, este necesar sa bei apa pentru a evita asta. Cu toate acestea nu spune nimeni ca exista o regula a cantitatii de apa si conteaza foarte multe de fiecare in parte, de greutatea sa si necesarul de apa pe care organismul o are. In plus unii transpira mai mult din varii motive si este clar ca au nevoie si de mai multa atentie fata de cantitatea de apa.

Insa cand exista o grija pentru modul in care iti traiesti zilele de vara nu ai de ce sa temi ca vei ajunge intr-un punct neplacut.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *