Mituri, mituri si ce sa nu crezi

Mituri, mituri si ce sa nu crezi

Iti pare destul de usor si de credibil ca raceala pe timp de iarna este frecventa din cauza frigului. Cu toate acestea este un mit intr-o oarecare masura. Si pana cand nu stim purul adevar ne ferim de aspecte care vor conta prea putin si in schimb ne vom imbolnavi din situatii banale.

Iata cateva dintre miturile ce ar trebui sa nu le crezi:

  • Nu te vei ingrasa pentru ca mananci seara sau dimineata. De fapt indiferent la ora la care vei manca povestea este aceeasi de a avea sanse sa acumulezi ceva kilograme. Tot calorii sunt. Marea diferenta insa se face cand vine vorba de ce faci dupa. Asa ca seara nu mai faci miscare si se depune grasimea mai repede.
  • Daca faci din consumul de alcool o obisnuinta asta duce la afectarea neuronilor. De fapt intr-o oarecare masura celulele creierului ar putea avea de suferit insa totul se poate rezolva, spre deosebire de problemele de ficat ce pot avea un debut cu mare impact.
  • Caldura se pierde prin cap cel mai mult. De fapt trebuie sa tii cont de faptul ca acea zona ce este neacoperita este si cea care va face pierdere de caldura din organismul tau. Este clar ca de la nivelul capului se poate intampla asta daca este singura zona expusa. Insa nivelul fata de alta zona a corpului este aceeasi.
  • Sari peste mese si efectul este acela de a slabi. De fapt este greu de crezut asta pentru ca o masa peste care ai sarit aduce nevoie de mai mult la urmatoare. In concluzie urmatoarea data mananci mai mult. Si nu slabesti ci te ingrasi pentru ca iti strici ritmul metabolismului tau, ceea ce face ca arderea caloriilor sa fie la un nivel mai scazut.
  • Trebuie sa bei 8 pahare de apa pe zi. De fapt teoria spune ca tine de 8 pahare de lichide asa ca nu conteaza daca este apa sau ceai de ce nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *