cos_cumparaturicos_cumparaturi

Este atat de usor sa cheltui intr-o ora ce ai muncit o saptamana. Poti face oricand fata si unui record. Insa mai greu este sa tii banii acolo unde trebuie si anume in buzunare. Asa ca dai vina pe unele situatii cand de fapt la mijloc sta doar nevoia ta de a face fata unor cheltuieli.

Asa ca, studiile arata ca ai nevoie de a tine cont de anumite aspecte care sa te faca mai rational in fata optiunilor de cumparaturi:

  1. Sa auzi si sa nu crezi se spune ca ar trebui sa mergi la cumparaturi cand ai stomacul plin. Se mai auzise si varianta ca asta duce la certuri insa de data aceasta principalul interes tine de fapt de nevoia de a nu fi disperat sa pui mana pe tot felul de produse si sa exagerezi.
  2. Urmeaza o lista de cumparaturi. Asta te va ajuta sa te ghidezi prin magazin fara sa pierzi timp uitandu-te la prea multe rafturi. Lasand la o parte timpul petrecut printre raioane la un moment dat este vorba si de prea muti bani cheltuiti cand ti se pare ca ai nevoie de orice vezi in fata ochilor.
  3. Incepe sa cumperi triat vorbind de la cele mai scumpe produse si pana la cele mai ieftine, de la cele de strict necesar si pana la micile placeri ca in cele din urma sortarea bugetului sa te ajute sa tii in frau cheltuielile.
  4. Nu lua cu tine cu cos de cumparaturi. Ce-i drept asta te provoaca din start insa din ideea de a nu lua mai multe decat ar trebui.
  5. Cumpara inteligent. De fapt intreaga poveste sta in asta: sa cumperi echilibrat ca si cantitate si nu numai. Daca stii ca un produs este de consum in fiecare zi si luna cumpara o cantitate mai mare si cu un pret mai bun pentru ca vei amortiza investitia in timp.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *