Motive sa faci sport si iarna

Motive sa faci sport si iarna

Fiecare sezon in parte aduce se pare si anumite schimbari. Nu numai de stare insa de obiceiuri. Ai impresia ca daca ai trecut de etapa in care sa te bucuri de ceea ce inseamna caldura si aerul liber vei face o pauza si de la practicarea oricarui sport. De altfel gresesti caci sportul practicat si pe timp de iarna este la fel de benefic.

Ce-i drept te poti oricand orienta spre acele sporturi de sezon si venirea iernii este un bun prilej pentru a exersa ceea ce tine de practicarea sporturilor de genul ski si nu numai. Sporturile de iarna sunt interesante si atractive insa sa nu uitam ca dincolo de acestea orice tip de miscare fizica ajuta. Iata doar cateva dintre aceste motive:

  1. Stai departe de raceala de sezon. Gripa, raceala in perioada rece este destul de frecventa. Si poti sa tii la distanta aceste episoade si prin sport. Intarind sistemul imunitar si rezistenta acestuia in fata bolilor se pare ca in mod concret studiile arata ca cei care practica sport au cu 40% mai multe sanse sa nu raceasca. Si poate ca nu tine numai de raceala ci in mod general de sistemul imunitar ce o data slabit ajunge sa fie vulnerabil in fata oricarei boli.
  2. Slabesti. Chiar daca pe timp de iarna nu mai este atat de usor si de placut sa faci o mica alergare in parc acelasi tip de sport practicat pe timp de iarna te ajuta sa te mentii in forma. Daca te imbraci bine si practici sa spunem jogging ai sanse sa transpiri mai mult si sa slabesti, de ce nu.
  3. Trecerea la un alt sezon si mai ales la cel hibernal aduce mai multe sanse de a fi depresiv. Asa ca si din acest punct de vedere sportul practicat chiar si iarna este benefic caci te tine la distanta de astfel de situatii debutante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *