Un nou cutremur major a zguduit estul statului Nepal, aproape de Everest, la doar doaua saptamani de la cutremurul devastator ce a ucis mai mult de 8000 de oameni.

Guvernul din Nepal declara ca cel putin 29 de persoane au fost ucise in urma acestu cutremur, iar ati 1000 au fost raniti. Acesta a zguduit zona din apropierea orasului Namche Bazaar, in apropiere de Muntele Everest. Specialistii Statelor Unite au declarat ca acesta ar fi avut o magnitudine de 7,3 grade pe scara Richter. Cutremurul de la 25 apriliea a avut loc in vestul Nepalului, si a avut o magnitudine de 7,8 grade.

De asemenea, cel mai recent cutremur a putut fi simtit si in nordul Indiei si al Bangladeshului, si a fost centrat la est de capitala Nepalului, Kathmandu, intr-o zona rurala, aproape de capitala chineza.

In Kathmandu, cea mai grav afectata zona de luna trecuta, oamenii au fost evacuati afara din cladiri in timpul cutremurului care a lovit la ora 13:35 (ora locala). Elicopterele de salvare au fost trimise in zonele de nord-est a capitalei, acestea fiind considerate a fi cel mai grav avariate de cutremur. Un purtator de cuvand al Guvernului din Nepal a declarat ca au fost agrav afectate 31 din cele 75 de zone in care s-a simtit producerea cutremurului.

Acest cutremur a zguduit pamantul timp de aproximativ 25 de secunde. A mai urmat apoi o replica care a creat o stare de frica si panica printre locuitorii zonei.

Cel putin patru persoane au fost ucise in orasul Chautara, aflat la est de capitala nepalului, unde s-au inregistrat si o serie de cladiri care s-au prabusit. Organizatia Internationala pentru Migratie a declarat ca oamenii au fost scosi de sub molozul creat de prabusirea cladirilor. Krishna Gyawaali, ofiterul sef al districtului Chautara, a declarat ca au existat si numeroase alunecari de teren in zona.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *