Nevoia de a beneficia de psihoterapie individula

Coplesiti de situatiile dificile in care ne pune deseori viata, ajungem sa pierdem orice dorinta de a mai realiza ceva, renuntam la visele noastre, uneori ajungem chiar sa neglijam din responsabilitati, dorind o pauza de la tot. Pentru ca statutul de adulti nu ne permite acest lucru si cu atat mai putin cand avem familie, copii de care suntem responsabili, e cazul sa nu ne complacem in astfel de stari. Atunci cand beneficiem de sprijinul potrivit, nici nu e necesar sa fie vorba despre a stagna intr-o astfel de conditie.

Astazi, sesiunile de psihoterapie sunt cele mai promitatoare cand vine vorba de depasirea unui astfel de impas. Sunt ca o gura de aer proaspat in decorul sufocant pe care ni-l imaginam in astfel de stari. Realitatea insa este diferita chiar si in ceea ce priveste locul in care ne aflam, pe care fiecare poate decide sa il paraseasca, totul dintr-o perspectiva metaforica vorbind. De fapt, astfel de servicii te ajuta sa privesti mai clar in interiorul tau, sa iti descoperi adevaratul potential, sa te eliberezi de gandurile stresante care nu te fac decat sa te desconsideri.

Nu e ceva nemaiintalnit astazi sa te simti depasit/a de tot ce te inconjoara, sa ajungi sa te indoiesti de capacitatea ta de a solutiona cu brio diverse sarcini la locul de munca, in viata personala sau sociala si asa mai departe.

Psihoterapia individuala pentru adulti, locul de unde incepi sa iti schimbi perspectivele

Un astfel de serviciu psihoterapeutic este destul de cunoscut in randul adultilor de astazi. Nu e ceva iesit din comun sa frecventezi cabinetul specialistului, indiferent de motivul pentru care ajungi aici. Poate fi vorba de incercarea de reechilibrare a starii tale interioare, de a iesi dintr-un impas, de a te elibera de anumite ganduri obsesive si lista de motive poate sa continue. Trebuie sa intelegi de la bun inceput un lucru: apelezi la serviciile de psihoterapie individuala adulti pentru ca esti puternic/a, nicidecum deci nu intra in discutie ca ar fi o slabiciune, ca nu poti gestiona situatia pe cont propriu.

Intr-un astfel de loc esti incurajat sa vorbesti deschis despre ceea ce te apasa, despre situatia prin care treci, problemele care iti apasa pe umeri, dar si schimbarile spre care tanjesti neincrezator. Intr-o astfel de sedinta vorbim despre ascultare activa. Psihoterapeutul contribuie prin observatii, prin intrebari ce te ajuta sa constientizezi aspecte importante cu privire la tine.

Centrul Psihologic PsihArt este un loc in care poti dezvolta o astfel de relatie terapeutica benefica, dupa care sa urmeze schimbarea la care deocamdata poate nici nu indraznesti sa visezi. Practic rolul psihoterapiei este de a te ajuta sa gasesti drumul catre tine insuti, un proces la care specialistul aduce o contributie importanta, insa nu uita ca tu esti de fapt cel care poate face diferenta intre cine esti azi si cine vei fi maine.

Viata de adult poate fi deseori o provocare ce pare sa te depaseasca, insa aminteste-ti ca puterea ta interioara este mai presus de orice ar putea veni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *