imbratisariimbratisari

Imbratisarile sunt benefice nu numai pentru ca inseamna manifestarea iubirii ci si pentru ca au efecte benefice asupra starii de spirit. Nu este deloc o exagerare, avand in vedere ca studiile demonstreaza sa spunem eficienta acestor gesturi.

O imbratisare – de ce

Cand la mijloc sta expresia unor sentimente nu te mai intrebi de ce. Iti pui poate o astfel de intrebare din pura curiozitate in a afla ce se poate ascunde mai departe de un simplu gest in aparent. Descopera care sunt efectele benefice din asta:

  1. Sistemul imunitar are de castigat. Pentru ca asta ajuta la o stare de bine, ceea ce echilibreaza daca este cazul nervii. Se spune ca pe masura ce timpul de imbratisare este unul mai lung cu atat efectul de calmare este mai vizibil si terapeutic.
  2. Inlatura frica, asta fiind poate o maniera prin care se inlatura total ceea ce tine de sentimentul de frica. Tot imbratisarile sunt cele care isi fac un efect de asa natura. Asta prin simpla atingere care iti da acea senzatie de confort, stare de bine si te face sa te gandesti cu mai mult optimism la ceea ce inseamna confruntarea cu un anume obstacol.
  3. Imbunatateste ritmul cardiac. Se pare ca imbratisarile sunt cele care regleaza bataile inimii, facand ca starea sa se imbunatateasca. Se numeste metoda cangurul, aplicata si pentru cazurile bebelusilor care au nevoie de apropiere materna mai mult ca niciodata.
  4. Poate ca unul din cele mai importante aspecte ce tin de efectele unei imbratisari se refera la reducerea stresului. In momentul in care avem parte de imbratisari in organism are loc un soi de explozie a oxitocinei, cea care este responsabila cu starea de bine.

Indiferent de varsta imbratisarile sunt necesare. Asta dupa ce studiile au demonstrat ca acest gest sunt un real beneficiu pentru fiecare dintre noi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *