plante de interiorplante de interior

Inconjurati de betoane si de blocuri avem parca nevoie de mai mult aer. In conditiile in care poluarea nu este in aria de interese sau prea putin, ajungem sa poluam pana si spatiul de locuit, ceea ce clar nu are cum sa fie de bine.

In incercarea de a contraca aceasta situatie plantele miraculoase pot fi cele care te ajuta. Alege inteligent o planta de interior, dupa nevoia fiecaruia si in functie de beneficiile fiecarui tip de planta in parte. Iata cateva sugestii:

  1. Dracaena este benefica in special cand vine vorba de acele spatii recent mobilate. Sunt anumiti vapori toxici, de un nivel mic ce-i drept insa ce pot afecta totusi. Asa ca aceasta planta poate neutraliza cu succes formaldehina.
  2. Iedera nu este nici ea de neglijat mai ales pentru ca poate sa absoarba mare parte din vaporii toxici ce se gasesc in materiale plastice, din fumul de tigara insa si din tot felul de detergenti.
  3. Filodendronul este planta care iti regleaza umiditatea din casa. In unele spatii de locuit aerul poate fi mai uscat decat ar trebuo asa ca si o raceala se poate continua cu stari de uscaciune ale gatului si tuse. Ai nevoie de mai multa umiditate si in acest sens de aceasta planta. Se recomanda a fi plasata in acele zone cu soba spre exemplu pentru ca elimina apa.
  4. Cactusul face parte din clasa de plante de interior destul de comune. Ce nu stiu prea multi este ca aceasta planta poate capta si o parte din undele electromagnetice astfel ca ai dori sa plasezi unul in jurul electrocasnicelor.
  5. Planta numita voalul miresei este indicata pentru acele zone unde este mult fum si gaze. Filtreaza aerul si iti ofera oxigen de calitate.

Fiecare planta in parte este oricum un beneficiu pentru aerul din jur pentru ca se stie plantele ofera oxigen. Nu ai nimic de pierdut prin alegerea ca acestea sa iti fie prezente notabile si in casa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *