Exista o multime de povesti foarte ciudate, dar care sunt fascinante, si care nu au nicio legatura cu povestile cu zane- o lume descrisa de situatii imposibile, creaturi mitice, intamplari bizare, violenta, razbunare si lacomie. Initial, basmele au fost create pentru a distra si pentru a crea morala, refelectand credintele spiriuale si culturale ale vremii, insa unele din aceste povesti cum ar fi The Red Shoes, sunt povesti special create pentru a planta frica fata de Dumnezeu in copii. Desi o buna parte din aceste idei sunt total depasite in ziua de azi, nu exista nicio indoiala ca mai exista povesti ciudate care ii amuza, in tontinuare, pe cei mici.

Cainele si vrabia (The Dog and the Sparrow)- Fratii Grimm

Un caine flamand fuge de stapanul sau crud si intalneste o vrabie- iar cei doi devin cei mai buni prieteni. Vrabia fura carne si paine pentru caine, iar atunci cand cainele a terminat de mancat tot, acesta se culca in drum. Un vagon trece pe drum, iar vrabia sufla in urechea conducatorului, spunandu-i sa fie atent la caine, insa soferul nu acorda niciun fel de atentie, calcand cainele si omorandu-l. Astfel, vrabia jura razbunare, spunand ca ”mi-ai omorat fratele caine, iar acest lucru te va costa viata celor trei cai!” Atunci, vrabia a scos ochii unuia din caii sai. Conducatorul incearca sa omoare vrabia, insa taie capul calului sau in schimb. Ulterior, vrabia scoate ochii celorlalti doi cai ai sai, iar stapanul ii omoara si pe acestia in timp ce incerca sa omoare, de fapt, vrabia. Apoi, vrabia ii spune conducatorului ca acest lucru il va costa si casa sa, si zboara spre casa acestuia.

Pasarea zboara dintr-o camera in alta pe masura ce conducatorul, in incercarea disperata de a prinde vrabia, sparge absolut totul din casa. Dupa ce si-a daramat acasa, conducatorul isi spune ”ce om nefercit sunt!”. ”Nu indeajuns de norocos” declara vrabia ”te va costa pana si viata pentru ce ai facut!” In final, conducatorul reuseste sa prinda vrabia cu mainile sale, iar in ideea ca aceasta sa aiba o soarta mai rea decat a cailor sai, conducatorul o inghite, insa pasarea reuseste sa il chinuie pe interior pe conducator, in timp ce sotia babatului incearca sa omoare pasarea. In schimb, aceasta reuseste sa il loveasca pe conducator cu un topor in cap, omorandu-l.

Aceasta este o poveste destul de trista si de ciudata, dar care demonstreaza pana unde poate ajunge iubirea unui prieten pentru altul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *