Prieteni? Nu, multumesc

Prieteni? Nu, multumesc

„Fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusman ma feresc si singur.” Stim cu toti aceasta zicala si din nefericire am si patit pe propria piele asa ca unii raman cu sechele ale unei prietenii. Cert este ca trebuie sa ne tinem in frau anumiti prieteni, daca se poate spune astfel.

Nu ti-ai dori cel putin de la bun inceput anumite tipologii de prieteni. Mai bine deloc! Iata de cine sa te feresti:

  1. Cel care uraste; este clar ca a acumulat ceva frustrari in el insa nu despre asta e vorba ci despre cum se rasfrange totul asupra ta. Asadar, va fi cel care uraste tot, care nu gaseste un punct comun in asta, care nu te sustine si ai zice ca nu are un punct comun cu tine. Ba mai mult, te critica in orice. Un astfel de om te poate stagna in orice.
  2. Omul cersetor. Intr-un sens estetic este foarte lipicios insa cu un scop. Acesta va cere mereu ceva de la tine in favoarea lui insa nu returneaza nimic. Asa ca nu te poti baza pe el in nimic.
  3. Barfitorul este si el o tipologie prea putin de apreciat. Nu numai ca va barfi mereu pe cei din jur, teama este sa nu o faca si despre tine, insa parca nu ar avea o viata a sa ci este doar pur comentar al celor din jur.
  4. Invidiosul este mereu atent la ce ai. Nu va spune ca e de bine si  va ravni mereu „la capra vecinului”. Sinceritatea sa este pusa la indoiala doar pentru ca te va invidia mereu si nu are o parere obiectiva despre reusitele tale.
  5. Manipulatorul este un soi mai complex. Cand isi propune va intoarce pe toti impotriva ta. Alte ori te lasa balta cand te astepti mai putin sau chiar te convinge sa nu faci anumiti pasi. Insa nimeni nu iti garanteaza ca de fiecare data este ceva care te avantajeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *