Cu totii avem la un moment dat probleme de buget. Poate ca lunar asta se intampla la un moment dat in viata noastra. Chiar daca aparent tine de salariile prea mici si cheltuielile prea mari exista si greseli pe care le faci. Acum, cu repercusiuni pe viitor de asemenea, exista probleme sa spunem comune cand vine vorba de buget.

Pentru o mai buna administrare de situatie tine cont de:

  1. Bugetul casei. O buna administrare ar purtea insemna procente de genul 50-30-20. Exact in aceasta ordine ar trebui sa tii cont de cheltuieli, de intretinere, apoi de propriile placeri si nevoi pana la urma ca in cele din urma sa ai bani si pentru datorii, daca este cazul, sau chiar si mai bine bani pentru a economisi. O modalitate prin care sa iti poti delimita ce poti si ce nu poti sa consumi. Desi multi merg pe ideea ca acolo unde nu ajung banii de distractie ar trebui sa se suplimenteze bugetul ar trebui sa ai in linii mari anumite limite.
  2. Cumparaturi fara rost. Se intampla practic oricui sa isi doreasca un anume lucru si sa pofteasca la el. Este si asta o modalitate prin care iti dai peste cap bugetul asa ca trebuie sa delimitezi ceea ce este util si ceea ce ar putea sa mai astepte. Cu totii ne dorim tot mai mult insa nu cu totii avem parte de toate, in acelasi timp.
  3. Nu economiesti. Cand celelalte situatii intervin se ajunge in punctul in care nu mai ai bani de pus la saltea pentru acele zile negre. O greseala destul de mare de vreme ce asta iti asigura bugetul pentru situatii de urgenta. Abia din acest bani ai putea „ciupi” pentru varii situatii de genul placerilor ce nu mai pot sa astepte.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *