Sunt produse alimentare ce nu ar trebui sa fie lasate in frigider si in egala masura cele care ar putea fi pastrate de asa natura. Una peste alta, informarea face diferenta pentru ca adevarata aroma sa se pastreze si pentru ca produsul sa fie de bun consum pe termen lung.

De pastrat in congelator

Din lista acelor produse pe care le poti pastra si conserva la congelator, cu surpriza pentru unii, se numara:

  1. Oul. Da, se poate insa sub o alta forma decat cea intreaga. Asadar, pastreaza oul usor batut si cu putina sare in congelator, un lucru de facut pana la termenul de expirare. Se poate folosi ulterior, fara probleme.
  2. Gemul se poate mentine si el la rece. De regula, astfel de produse se pastreaza la rece si in borcane pe toata iarna asa ca nu este exclus si sa le tii la congelator.
  3. Untul isi poate prelungi termenul de valabilitate cu pana la 3 sau chiar 4 luni, daca se mentine la rece, in congelator. Asadar, pana cand acesta expira, prefera sa il congelezi pentru a nu pierde investitia in sine.
  4. Branzeturile tari de regula se pot pastra si ele tot la frigider. Pentru a se evita farmitarea lor excesiva in momentul decongelarii se recomanda invelisul de hartie, in recipient ermetic, dupa care se mentine la rece, scoase in frigider pana ajunge la o temperatura optima de dezghet.
  5. Pastele fie ele umplute sau nu se pot pastra de asemenea in congelator. In aceeasi categorie se inscrie si supa concentrata, mezelurile sau chiar si faina.

Exista o lista lunga a ceea ce inseamna produsele ce se pot pastra in congelator. Facem marea greseala de a tine totul in frigider cand nu este cazul si invers. Invata sa depozitezi corect produsele si sa nu ai pierderi din acest punct de vedere.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *