Punctul critic in viata

Punctul critic in viata

Exista un moment in care atat barbatii cat si femeile au tendinta de a se ingrasa. Desigur asta variaza de la caz la caz insa studiile arata ca tine specific de o anumita etapa. Daca in cazul femeilor este vorba de varsta de 38 de ani pentru barbati pragul de 44 de ani este cel care determina un risc si mai mare pentru a lua in greutate.

Poate surprinzator pentru ceea ce se intampla motivul pentru care exista aceasta predispozitie se refera la orele de munca prea multe si de multe ori peste program si nu in cele din urma orele petrecute in fata calculatorului. Asa se face ca fiind prinsi undeva la mijloc intre aceste nevoi si intre necesitatea de a avea grija de noi anulam pe cat posibil acest lucru. Familia este si ea o prioritate si nu este de mirare ca ajungem sa ne gandim la propria persoana poate pe un ultim plan.

Dar partea cea mai comuna, cel putin in randul femeilor, este sa se ingrase la scurt timp dupa ce acestea se casatoresc. Exista si studii care sa ateste faptul ca dupa momentul de casatorie in cuplu apare comoditatea. Ambii parteneri ajung sa fie delasatori cu aspectul fizic. Si printre altele a castiga in greutate inseamna unul din acele aspecte mai putin placute insa cu care se complac sotii. Pai daca a ales o data ce rost mai are sa se fasticeasca in a face schimbari?

Pana la urma tine de modul in care ne respectam si cum reusim sa ajungem la un balans al vieti. Avem nevoie de echilibru pentru a putea face fata atat partii profesionale cat si a celei personale. Si daca si perioada in care o femeie este insarcinata este din nou un castig de kilograme sa depuna efort pentru a reveni la starea initiala este din nou o provocare ce de altfel le pune la incercare. Insa de multe ori ramane in acelasi stadiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.