Chiar daca vremea smoching-ului si a jobenelor a apus, asta nu inseamna ca respectarea bunelor maniere nu este apreciata. Intr-o societate in care totul pare superficial, regulile bunului gust sunt acea nota diferita care iese in evidenta si este extrem de apreciata.

Cand vine vorba despre costume barbatesti, atunci cu siguranta trebuie luate in considerare si regulile bunelor maniere ce vizeaza purtarea costumului si alegerea corecta a modelului. Nu este nimic mai barbatesc si mai apreciat de doamne si domnisoare decat o tinuta rafinata, eleganta ce dezvaluie siguranta, independenta financiara si o educatie aleasa.

Shopping-ul nu este pasiunea numarul 1 a barbatilor, dar Zitto este un magazin special infiintat pentru a indepli o gama vasta de cerinte care includ atat simtul practic, cat si estetic in detaliile fiecarui articol prezentat.

Cum se poarta corect un costum barbatesc?

In cele ce urmeaza vor fi prezentate cateva criterii importante de urmarit atunci cand outfitul este alcatuit dintr-un costum barbatesc. De la distanta pare un lucru simplu sa porti un costum, dar in realitate codul bunelor maniere este complex si fiecare gest vizeaza anumite aspecte ce tin de modelul costumului.

Este adevarat ca pe orice treapta ierarhica sunt purtate costume, de la paznic la CEO, dar o purtare simpla, fata de una ce urmeaza codul bunelor maniere este o diferenta observabila doar de la distanta, de cei din jur.

*Alegerea sacoului

Sacoul trebuie sa vina perfect pe umeri. Orice marime in plus sau in minus afecteaza imaginea generala afisata. Mai mult decat atat, sacoul nu trebuie sa formeze un x cand nasturii sunt inchisi.

*Teoria nasturilor

Ca regula generala a bunelor maniere trebuie sa tii cont ca atunci cand te asezi, sacoul trebuie sa fie descheiat si de fiecare data cand te ridici de la masa, acestia trebuie inchisi. Inchiderea nasturilor naste alte reguli precum:

*ultimul nasture nu se inchide niciodata, iar daca sacoul are doua randuri de nasturi, regula se pastreaza.

*se inchide primul nasture in general, iar daca are mai multi nasturi se inchide nasturele din mijloc.

 

                *Lungimea manecilor sacoului

Manecile trebuie sa ajunga nodul degetului mare, la baza. Daca alegi sa porti un ceas, atunci maneca trebuie sa acopere jumatate din cadranul ceasului.

                *Sacourile cu dungi

Pentru o tinuta eleganta si de bun gust este indicat sa alegi un costum cu dungi subtiri. Dungile proeminente se preteaza in special in cadrul petrecerilor informale. Gasesti o varietate de modele in catalogul Zitto.

                *Pantalonii costumului

Acestia trebuie sa fie foarte confortabili. Marimea din jurul taliei ar trebui masurata doar dupa ce este introdus un deget intre metru si talie. O curea este de asemenea importanta. Atentie ca atat pantofii, cat si cureaua sau alt accesoriu trebuie sa fie de calitate.

Calitatea este cuvantul cheie valabil in orice regula scrisa in codul bunelor maniere. Prin urmare, magazinul Zitto este o recomandare. Recomandarile sunt inclinate spre acest shop intocmai pentru selectia minutioasa a articolelor si a materialelor acestora, cat si pentru faptul ca acopera o gama diversa de cerinte.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *