Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu, este considerara mana venita din cer , reprezentand hrana de care are nevoie sufletul nostru pentru a dobandi viata vesnica. Scrisa de oameni ai lui Dumnezeu, sub inspiratia Sa, aceasta prezinta scrieri adevarate, care de altfel stau si la baza credintei. Centrul cartii este Sfanta Treime, cea care stapaneste peste omenire si peste vietuitoarele de pe Pamant.
Unii nu reusesc sa inteleaga cum trebuie sa citeasca aceasta carte, spre a trage cu adevarat folos din ea. Este considerata de importanta vitala pentru partea duhovniceasca a fiecaruia, pentru o viata de credinta temeinica. In fapt, constituie un indrumator pe pamant, un cod de legi primite de la Divinitate, astfel ca fiecare sa stie cum sa vietuiasca.
Biblia si rolul ei in viata crestinului de astazi si dintotdeauna
Biblia Cornilescu este varianta cea mai populara de traducere a Cartii si cea mai raspandita totodata. De ce este necesar pentru poporul crestin, dar nu numai pentru acesta, sa cunoasca cuprinsul ei? Pentru ca prin aceasta il pot cunoaste si recunoaste pe Dumnezeu, sa ii ofere respectul cuvenit, recunostinta, dar mai ales sa invete sa aiba dragoste fata de El, precum si de aproape. Este cel de la care avem totul si prin care existam in fapt. Unii se indoiesc de existenta Sa, dar sunt totusi zbuciumati de faptul ca ii simt prezenta in perioadele dificile din viata, prin modul in care sunt ocrotiti.
Citirea Cuvantului Sfant si rugaciunea merg mana in mana si impreuna cu o viata dupa cuvantul Bibliei, poate fi dobandita mantuirea sufletului. Iata care este si rolul Bibliei in viata crestinului.
Rolul pe care Cartea Sfanta l-a avut in istoria civilizatiei omenirii este unul de necontestat, piatra de temelie in atingerea si mentinerea unei vieti, a linistii si a ordinei pana in prezent. De aici invata omenirea despre iertarea pe care trebuie sa o ofere neincetat, despre iubirea de daruit neconditionat. Biblia este despre Dumnezeu, iar Dumnezeu este dragoste. Deci este o carte ce face chemarea la indreptarea vietii, la iubire, mila, iertare, bunatate, desavarsire si in cele din urma la sfintenie.
Se spune ca cei care cred in Cuvantul Lui – in Biblie, nu vor fi atinsi de rau si ca in cele din urma vor fi lumina – lumina prin umblare, prin vorbire, prin gandire, comportament, pentru ca viata lor va fi condusa de El.
Din Biblie invatam cum sa transformam faptele rele in fapte bune, in ascultare de Creator. De altfel, in Carte avem exemple nenumarate in acest fel. Cel mai graitor este al Mantuitorului, care s-a jertfit pe sine pentru ca omenirea sa poata fi curatita de pacat.
Citind, fiecare are ocazia sa afle cum trebuie sa traiasca pentru a fi dupa voia Lui. Este la fel ca in cazul hranei trupesti, necesara pentru a trai. Si sufletul are nevoie de hrana spirituala, iar Biblia o asigura din belsug. Citirea, memorarea si studierea invataturilor biblice – acestea reprezinta, in conceptia crestina, calea spre desavarsire in viata de credinta.
Despre Biblie si rolul ei in viata crestinilor se poate vorbi la nesfarsit. Tu cum te raportezi la Cartea Sfanta?