Daca tot avem tehnologie care sa ne ajute, daca tot am evoluat atat de mult atunci sa lucreze in numele nostru. Suntem deja familiarizati cu ce inseamna tehnologia de acest gen, cu telefoane mobile care sa ne ajute sa ne usuram munca, sa ne facem cumparaturile intr-un mod mai simplist de ce nu ar putea fi asta si salvarea celor care sunt la un pas de moarte?

Defibrilatorul pentru cei care fac stop cardiac este singura salvare. Insa controlat prin telefonul mobil tehnologia de acest tip ar putea sa salveze din timp si sa inlocuiasca grijile. Oamenii de stiinta au ajuns pana in punctul de a face un dispozitiv ce se ataseaza pe inima, insemnand nu mai putin de 30 de senzori ce se ataseaza pe inima si care pot fi la momentul potrivit salvarea unora.

Cand inima ajunge la un colaps o simpla apasare a smartphone-ului poate resuscita la propriu. In egala masura acest mic dispozitiv poate colecta date despre cum se simte inima si cum functioneaza, date din „interior” care sa ajute la monitorizare, diagnosticare si verificare periodica. Doar ca exista o mica problema, aceea de a se putea sparge sistemul care sa gestioneze miscarile inimii si astfel sa se ajunga la influentarea modului in care inima bate si chiar sa ajunga sa ucida.

Astfel de implanturi sunt insa o prima parte dintr-un proiect din viitor. Se estimeaza ca primele implanturi utile de acest gen vor fi pe piata in 10-15 ani. Asta ar putea salva mii de oameni mai ales ca in variantele actuale spre exemplu nu se poate considera o optiune cand vine vorba de copii. Ramane de vazut si cat va costa caci sanatatea nu este de cumparat insa uneori este vorba de o suma de bani care face diferenta intre viata si moarte.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *