Sanatatea ochilor, sanatatea ta

Sanatatea ochilor, sanatatea ta

Ochii sunt oglinda sufletului spune o vorba. Si mai mult decat o expresie a sentimentelor tine de sanatatea la adevaratul sens al cuvantului. De vreme ce acestia au probleme vizibile se interpreteaza clar o problema cu orice alta parte a corpului, din interior.

Cand ai probleme cu tiroida. De cele mai multe ori in astfel de cazuri, fie ca este vorba de hipertiroidism fie ca hipotiroidism ochii par a fi bulbucati cum am putea spune in termeni populari. Asa se face ca printre altele semnele ce anunta probleme cu tiroida inseamna mici portiuni din sprancene unde parul cade. Desi se crede ca acest lucru se va intampla la nivel extins cel mai usor de notat este in zona sprancenelor.

Cand esti alergic. Ochii rosii si iritati sunt parte din clasa de simptome clasice in ceea ce priveste o alergie existenta sau accentuata deja. In plus la asta se adauga si stranutul intens mai ales cand vine vorba de a fi in preajma acelui factor care provoaca alergia.

Cand ai probleme cu colesterolul. Se intampla sa iti dai seama de asta cand apar mici puncte galbui care „decoreaza” ochiul. Asta se intampla cand din exces de grasime, cand nivelul colesterolului este mai ridicat si se formeaza mici asa zise depozite.

Cand intervine problema albului ochiului care se transforma usor intr-o nuanta galbuie este clar, suferi de icter, de boala ficatului. Desi la forme mai grave mai toata pielea este cea care arata semne de asa natura, glabuie, inceputul de icter se observa clar la nivelul ochilor.

Cu probleme la nivelul pleoapelor cazute, cand pupilele sunt dilatate insa cu o asimetrie in ele, cand spre exemplu doar una din ele se dilata si reactioneaza la lumina ar putea exista o problema neurologica- nu degeaba se face testul luminii la nivelul ochilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *