Sangele tanar incetineste procesul de imbatranire

Sangele tanar incetineste procesul de imbatranire

Tratamentul vampirilor asa cum este denumit, ar putea inceta procesul de imbatranire. cel putin asa o spun o serie de rapoarte ale celor de la The Independent. Dar inainte de a continua pe aceasta tema, ar trebui sa speficificam faptul ca acest experiment are legatura un un studiu realizat pe soricei de laborator.

Studiul a presupus schimbarea sangelui intre soarecii mai tineri si cei mai batrani cu scopul de a observa circulatia sangelui, si de a observa efectele asupra creierului in privinta procesului de invatare si in ceea ce priveste memoria.

Cercetatorii au observat ca, dupe ce au injectat soarecii mai batrani cu sange de la cei mai tineri, au inregistrat eficienta mai ridicata in procesul de gandire al soarecilor injectati. Acestia tinant minte mai bine traseul care le permitea sa scape din labirintele in care erau asezati.

Experimentul a fost realizat de catre o universitate din California, San Francisco, si de o serise de organizatii de cercetare din statul american California. Experimentul a fost finantat din mai multe surse independente.

Potrivit cercetorilor, studiu indica faptul ca soarecii care au fost injectati cu sange mai tanar, are efecte benefice si incetinesc procesul de imbatranire al creierului, la nivel molecular, structural, si imbunatateste procesu congnitiv al acestuia.

In conlcuzie, interestul cecetatorilor in acest experiement a dus la descoperirea unor lucrui destul de interesanta, in legatura cu modul de functionare al creierului, in privinta modului in care informatiile sunt stocate si invatate de acesta, chiar daca e vorba de creierul unor animale mult mai mici. Daca ar fi ca acest experiement sa se realizeze pe oameni, ar fi mai multi factori care ar trebui luati in considerare, ca sa nu mai vorbim de factorii etici, si de controversa ce ar ridica-o un experiment de acest tip.

Cel mai probabil exerimentele de acest fel vor continua pana cand se va ajunge la posibilitate de a obtine aceleasi rezultate fara a apela la transfuzia sangelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *