program dimineata

Se crede ca totul porneste din ceea ce ne inducem singuri prin puterea mintii. Si uneori avem nevoie de momente bine alese pentru anumite activitati. Descopera care este „reteta” unei zile bune cand respecti un anume program.

Se crede ca cei care se trezesc incepand cu ora 5 si pana la 7 si 21 sunt cei mai stresati. Asa ca ideal ar fi sa poti sa te trezesti la ora 7 si 30 de minute. Si pentru ca un ritual de dimineata se cere nu te avanta sa bei cafea ci mai degraba apa, care iti curata la propriu organismul.

Stimuleaza digestia prin miscarea de dimineata si aerisirea casei dupa care reactiveaza ceea ce tine de metabolism si imunitate prin dusul pe care il vei face in jurul orei 8. Ai nevoie si de stimulare a circulatiei asadar dusul este perfect. Dupa care urmeaza logic nevoia de a te re-energiza. Nu mai tarziu de 8 si 15 minute incepe mancatul micului dejun.

Drumul spre munca ar trebui sa fie pe jos pentru ca miscarea reactiveaza creierul daca se poate spune altfel si mai apoi ai nevoie de refacere a unor neuroni si de crearea altora. Deja pana la ora 9 esti deja activat din toate punctele de vedere pentru a incepe munca.

Puterea ta de concentrare este la nivel maxim in jurul orei 10 deci planifica totul in jurul acestei ore. Specialistii spun ca ar fi bine si sa iti permiti o pauza pentru un joc psihologic pentru a spori atentia si a te mentine in forma. Nu departe de aceasta ora incepe si nevoia de a completa cu ceva energie asa ca e timpul pentru o gustare.

Pranzul este si el marcat de nevoia de a consuma ceva de mancare si de cele mai multe ori intervine si somnul de pranz. Asa ca apeleaza la muzica pentru a te energiza pentru restul zilei la munca.

Va continua…

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *