Intimitatea este una din necesitatile umane elementare. Lipsa acesteia deterioreaza, iar bogatia sa hraneste sufletul omlui. Una din cele mai frumoase expresii ale intimitatii este reprezentat de momentul in care doi oameni se imbratiseaza. Acest gest uman minunat este un stoc de secrete incredibile, insa care sunt secretele unei imbratisari?

Secretele imbratisarilor

Secretul de baza consta in faptul ca imbratisarile au numeroase efecte psihologice si fiziologice pozitive. De exemplu, acestea determina o crestere a increderii de sine, reduce anxietatea, frica, durerea si amelioreaza stresul.

Imbratisarea inseamna apropiere si caldura in relatiile umane, fiind una din cele mai intime expresii a iubirii. O imbratisare reuseste sa consolideze conexiuni, ofera un sentiment de siguranta si imbunatateste sentimentul de apartenenta intre doua persoane. O imbratisare este o forma de comunicare, cu ajutorul careia reusim sa exprimam lucruri pe care nu suntem capabili sa le spunem in cuvinte.

O imbratisare este un portal

Intr-o imbratisare, intregul nostru corp este strabatut de curenti de energie, oferindu-ne astfel o serie de senzatii placute. Aceasta este descrisa ca energia iubirii, iar cu aceasta ocazie se deschide un portal. Prin intermediul acestui portal, starea noastra psihica initiala straluceste din plin, acesta fiind cel mai mare secret al imbratisarilor.

Starea originala de existenta este reprezentata de o stare in care constiinta nu este identificata ca forma sau forme. Astfel, aceasta stare de constiinta este insasi viata, starea de gol care se umple cu energia iubirii, atunci cand suntem imbratisati.

Imbratisarile si stiinta

Un nou studiu, realizat recent, arata ca cel putin o imbratisare pe zi ar fi mai buna decat un mar, avand o multime de beneficii asupra sanatatii. Acest gest de afectiune, prietenie sau simpla amicitie, facut cu regularitate, are darul de a cobori riscul bolilor de inima, de a combate stresul si oboseala, de a intari sistemul imunitar si de a lupta cu infectiile si chiar depresia. Conform unui raport, numai 10 secunde de imbratisare scad presiunea sanguina, ridicand nivelul oxitocinei si scazandu-l pe cel al hormonului stresului, oxitocina.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *